Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Startprogram bővítését javasolta a miniszterelnök

Létrehozva: 2006. február 6.
Módosítás: 2006. február 6.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Start plusz programban az első évben csak 15, a másodikban 25 százalékos tb-hozzájárulást kellene fizetni a munkaerőpiacra visszatérő alkalmazottak után, a Start extra hasonló konstrukciót kínál az idős, illetve a hátrányos helyzetű településen élő munkavállalóknak, itt az első évben 0, a másodikban 15 százalékos lehet a tb-hozzájárulás mértéke.

A Start plusz és Start extra program bevezetését javasolta hétfőn a parlamentben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A Start plusz a gyesről, gyedről visszatérők és a tartós munkanélküliek újra elhelyezkedését segíti azzal, hogy a foglalkoztatás első évében 15, a másodikban 25 százalékra csökkentené a munkavállaló után fizetendő tb-hozzájárulást. A Start extra hasonló konstrukciót kínál az 50 év feletti tartós munkanélkülieknek, illetve a 48 hátrányos helyzetű kistérségben és a 200, szintén rossz helyzetben levő településeken élőknek, a foglalkoztatás első évében 0, a másodikban 15 százalékos tb-járulékkal.
Tízezerrel kevesebb a pályakezdő munkanélküli
A miniszterelnök a felelős munkahelyteremtés programjának nevezte a javaslatot, amely céltalanság helyett célzott támogatást jelent a hazai kis- és középvállalkozóknak. A pályakezdőket segítő Startprogram eredményről elmondta: tavaly szeptembertől decemberig 10 ezerrel csökkent a pályakezdő munkanélküliek száma.
Gyurcsány Ferenc szerint a céltalanul szórt pénz helyett a célzott és hatékony támogatás politikájára van szükség, amelyben a multinacionális cégeknek, illetve a hazai kis- és középvállalkozásoknak más-más intézkedések szólnak.
Ugrás vissza Ugrás vissza...