Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ötezredik startkártyást köszöntötte a kormányfő

Létrehozva: 2005. november 15.
Módosítás: 2005. november 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.
Október eleji bevezetése óta eddig ötezer pályakezdő váltotta ki a startkártyát. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál minden olyan 25. életévét, diplomásoknál a 30. életévét be nem töltött fiatal
igényelheti a járulékkedvezményre jogosító kártyát, aki befejezte vagy megszakította a tanulmányait, és első alkalommal vállal munkát.
Kedvezmény két évre
A Startprogram két éven át ad lehetőséget a munkáltatónak a fiatalok foglalkoztatásához kötődő járulékkedvezményre. A pályakezdőt alkalmazó munkáltatónak az első évben 15 százalékos, a második évben 25 százalékos járulékfizetési kötelezettsége lesz az egyébként érvényes 34 százalék helyett.
Bár a fiatalok munkabérének nincs felső határa, azonban a kedvezményt csak a minimálbér másfélszerese (jelenleg 85 500 Ft), illetve felsőfokú végzettségűek esetében a minimálbér kétszerese mértékéig lehet alkalmazni. A kártya egymást követő munkaviszonyban több munkáltatónál is felhasználható.
Évente akár 50 ezren is
Az ötezredik kártyatulajdonost kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntötte a Fővárosi Munkaügyi Központ VII., VIII. és IX. kerületi kirendeltségében. A miniszterelnök az eseményen úgy vélekedett, a hónap végére hétezren is kiválthatják a startkártyát, és évente minden bizonnyal 50 ezer pályakezdő él majd a program nyújtotta kedvezménnyel.
Ugrás vissza Ugrás vissza...