Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy az eHR (https://eszemelyugy.gov.hu) felületén 2022. január 17-én (hétfő) 19:00 órától 21:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a szolgáltatás nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Közös nevezőn a német és a magyar külpolitika

Létrehozva: 2004. május 13.
Módosítás: 2004. május 14.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Egyezik a magyar és a német álláspont Irak, Afganisztán és a Balkán ügyében - erről a német védelmi miniszter beszélt, miután Budapesten találkozott Kovács László külügyminiszterrel. Peter Struck üdvözölte Magyarország európai uniós tagságát.
Németország nagyra értékeli, hogy Magyarország az Európai Unió tagjává vált - hangsúlyozta Peter Struck német védelmi miniszter csütörtökön Budapesten, miután találkozott Kovács László külügyminiszterrel. A megbeszélésüket követően tartott sajtótájékoztatón Peter Struck közölte: Irak, Afganisztán és a Balkán kérdésében nincs nézeteltérés, teljesen egyező a véleményük a magyar külügyminiszterrel.
Kovács László hangsúlyozta: "számunkra Németország stratégiai partner, és legfontosabb gazdasági, kereskedelmi partnerünk". Kiemelte, Magyarország számára különösen fontos a Balkán stabilitása.
Peter Struck kérdésre válaszolva közölte, Németország is egyetért azzal, hogy az ENSZ nagyobb felelősséget vállaljon Irakban. Mint mondta, az átmeneti kormánynak meg kell adni azt a lehetőséget, hogy rendezze a helyzetet. Kijelentette, nem vonja kétségbe: még hosszabb ideig szükség lesz arra, hogy nagyobb számú amerikai és brit katonai erő tartózkodjon Irakban.
A NATO rakétaelhárító rendszerével kapcsolatos kérdésre válaszolva Peter Struck közölte: ilyen elgondolásokról nem tud semmit. Kovács László elmondta, hogy több mint húsz éve van napirenden egy ilyen rakétaelhárító rendszer kiépítése, és most a nemzetközi terrorizmus, valamint néhány állam nukleáris tervei újra előtérbe helyezték ezt a kérdést.
Ugrás vissza Ugrás vissza...