Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sikeres a Biztos kezdet program

Létrehozva: 2006. február 22.
Módosítás: 2006. február 22.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Mintegy négyszáz család vesz részt jelenleg a két éve modellprogramként működő Biztos kezdet programban. Az angol mintára Magyarországon is elindult komplex szociális program eddig négymillió hátrányos helyzetben lévő gyermeket ért el.

A pénzbeli ellátások rendszerének változásai, az új támogatások és a munkaerőpiacra való visszakerülést ösztönző programok mellett szükség van olyan összehangolt szolgáltatásra, amely közvetlenül a hátrányos helyzetben lévő családokat és a gyerekeket megkeresve személyre szabott megoldásokat képes nyújtani - mondta Göncz Kinga szociális miniszter a Biztos kezdet elnevezésű program konferenciáján. A miniszter szerint sok esetben a kapcsolat- és az információhiány miatt nem jutnak el a megfelelő helyre a támogatások, a két éve modellprogramként működő angol kezdeményezés azonban a családok szükségleteiből kiindulva keresik meg a megfelelő támogatási, segítségnyújtási formát.
- A sikeresen működő modellprogram lehetővé teszi azt is, hogy a következő uniós költségvetési időszakban ilyen célra is pályázhasson Magyarország - tette hozzá a miniszter.
A Biztos kezdet program jelenleg Ózdon, Vásárosnaményban és társult településein, Budapest Józsefvárosban, Csurgón és Őrtiloson működik. Szomor Éva , a program elindítója elmondta, a közeljövőben az ország számos részén szerveznek konferenciát, ahol az érdeklődő civil szervezetek, valamint önkormányzati szakemberek megismerkedhetnek a programmal.
Ferge Zsuzsa akadémikus a gyermekszegénység csökkentése érdekében kidolgozott rövid és hosszú távú program kapcsán elmondta, a mélyszegénység felszámolásához a kulturális környezet megváltozására is szükség van. A Biztos kezdet program is egy közösségibb, partneribb légkör meglétét igényli, ahol megfelelő pedagógusok, szakemberek foglalkoznak a gyermekek fejlődésével - hangzott el.
Ugrás vissza Ugrás vissza...