Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megkezdődött a külképviseleteken leadott szavazatok összeszámlálása

Létrehozva: 2004. december 9.
Módosítás: 2004. december 10.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtök délután megkezdte a külképviseleteken a hét végi népszavazáson leadott szavazatok megszámlálását. A testület ezt követően állapítja meg a referendum hivatalos végeredményét.
Csütörtök délután kezdte meg az Országos Választási Bizottság a hétvégén tartott népszavazáson a külképviseleteken leadott voksok összeszámlálását. A külképviseleteken leadott szavazatokat a hatályos választási törvény szerint, melyet közvetlenül a népszavazás előtt módosítottak, az OVB tagjainak kell összeszámolniuk.
Külföldön előzetesen 1 995 választót vettek névjegyzékbe 62 nagykövetségen, de végül Brazíliában, Mexikóban és Kenyában nem jelentek meg a szavazók. A nem hivatalos eredmény szerint mindkét kérdés, így a kórházprivatizáció és a kettős állampolgárság esetében is eredménytelenül zárult a népszavazás. Ezen a külföldön leadott szavazatok összeszámlálása már nem módosíthat.
Rytkó Emíliának , az Országos Választási Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint a 62 urnában összegyűjtött szavazatokat az Országos Választási Bizottság (OVB) négyszer kétfős szavazatszámláló bizottságai számolják meg. A bizottságok munkáját az Országos Választási Iroda egy-egy technikai munkatársa segíti.
Az OVB a külképviseleteken leadott szavazatok megszámlálása után jelenti be az országos hivatalos végeredményt, amely ellen 24 órán belül jogorvoslattal lehet élni a Legfelsőbb Bíróságnál.
Ugrás vissza Ugrás vissza...