Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A vállalkozásokat támogatja a kibővített Széchenyi Kártya Program

Cikk:

Hétfőn a forgóeszköz-hitelprogrammal elindult a Széchenyi Kártya Program, amelyben már a vállalkozások finanszírozásához szükséges teljes portfólió rendelkezésre áll. A programhoz kapcsolódó beruházási hitel szeptembertől, az önerő-hitel jövő januártól lesz elérhető.

 

A hazai kisvállalkozások támogatását, talpra állítását szolgálja a Széchenyi Kártya Program kibővítése - hangsúlyozta Nagy Anna kormányszóvivő hétfőn Budapesten. A hazai vállalkozások gondja, hogy nem rendelkeznek elegendő mozgatható készpénzzel, nincs forrásuk új beruházásra, hiányzik a pályázatokon elnyert támogatáshoz szükséges önerő. Ezeken segít a Széchenyi Kártya Program kibővítése a hétfőn indult forgóeszköz-hitelezéssel, a szeptember 1-jétől elérhető beruházási hitellel, illetve a 2011. január 1-jétől hozzáférhető önerő hitellel  - mondta a kormányszóvivő.
 
A hétfőn indult Széchenyi Kártya Program forgóeszköz-hitel esetében maximum 25 millió forintot vehetnek fel legfeljebb 3 éves futamidőre. A kormány az eddiginél nagyobb, 2 százalékos kamattámogatást nyújt a Széchenyi Kártya Programban az új hitelekhez. A Széchenyi Kártya előnye, hogy 250 ponton igényelhető, nem kell mögé tárgyi fedezet, a piacon lévő lehetőségekhez viszonyítva olcsóbban vehető fel, bürokráciamentes, gyorsan folyósítják, és a futamidő kedvező. Az elmúlt 8 év alatt 179 ezer Széchenyi Kártyát igényeltek a vállalkozások, és a kibocsátott kártyákkal 786 milliárd forint hitelt helyeztek ki, és jelentős szerepet játszott az új munkahelyek teremtésében – sorolta Nagy Anna.
 
A Széchenyi Kártya Program lebonyolításában KA-VOSZ ZRt. működik közre. Krisán László vezérigazgató elmondta, hogy a Széchenyi Kártya kibővítésével kialakult a vállalkozások finanszírozásához szükséges portfólió, így az összes elem működése esetén akár 125 millió forint hitelhez is juthat egy vállalkozás a programban. A Széchenyi Kártya Programban a gazdasági válság előtt 3-3,5 százalékot tett ki a bedőlések aránya, ez a válság után 5 százalékra nőtt, amely még mindig kedvezőbb a kereskedelmi bankokénál – közölte Krisán László.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke rámutatott: a Széchenyi Kártya a vállalkozások finanszírozásában jó eszköz, fennállása alatt bebizonyította, hogy működőképes, olcsó és életszerű megoldásokat tartalmaz.

 

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...