Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tömegközlekedési fejlesztések Szegeden

Cikk:

2011-ig csaknem 5 kilométer új villamospálya épül, 18,3 kilométer vágányt újítanak fel, a trolibuszhálózat pedig 3,7 kilométerrel lesz hosszabb Szegeden.


A beruházások és a fejlesztések hoznak új életet, ezeket nem leállítani kell, hanem növelni a tempójukat - jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen. Magyarország az Európai Unióhoz vele együtt csatlakozott országok közül a leggyorsabban használta fe a legtöbb forrást a már lezárult első nemzeti fejlesztési terv részeként - mondta a kormányfő a szegedi elektromos tömegközlekedés fejlesztését bemutató tájékoztatón. A miniszterelnök a Dél-Alföldön induló fejlesztések közül a tömegközlekedés-fejlesztési program mellett kiemelte az M43-as autópálya építését, az újszegedi fürdő fejlesztését, a 47-es út bővítését és rekonstrukcióját, valamint Szentes belvárosának felújítását.

Botka László (MSZP), Szeged polgármestere arról beszélt, hogy az első szegedi villamos 1908-ban indult el, és a Tisza-parti városban jelenleg 24 kilométernyi villamos- és 22 kilométer trolibuszpálya van. A napokban induló, 29,4 milliárd forintos összköltségvetésű program befejezését követően Szegeden hat trolibuszvonal lesz, fele annyi, mint a tízszer nagyobb Budapesten.

Nagy Sándor (SZDSZ) városfejlesztési alpolgármester elmondta: 2011-ig 4,8 kilométernyi új villamospálya épül Szegeden, 18,3 kilométer vágányt újítanak fel, a trolibuszhálózat pedig 3,7 kilométerrel lesz hosszabb. Kilenc új, alacsony padlós villamost és tíz korszerű trolibuszt vásárolnak. Hat csomópont épül át, a végállomások közelében pedig kerékpártárolókat alakítanak ki.

Ugrás vissza Ugrás vissza...