Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Változás az egyes egészségügyi ellátások finanszírozásában

Cikk:

Egy kormányrendelet-módosítás nyomán az ellátók megkapják a pluszdíjazásokat jövőre. Székely Tamás beszámolt arról is: a pályázatokon nyertes tizenhat kistérségi járóbeteg-szakellátó közül kilenccel már megkötötték a szerződést.

Változik a jogviszony-ellenőrzési és a rehabilitációs díjazás, valamint a háziorvosi ügyelet kiegészítő díjazása - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányrendelet módosítása nyomán az ellátók a pluszdíjazásokat jövőre is megkapják. A fogorvosi ellátásról szólva a tárcavezető elmondta: ha a fogorvos rezidenst alkalmaz, a rendelési időtartam finanszírozását ötven százalékkal kiegészítik, de csak két rezidens foglalkoztatására lesz lehetőség.

Székely Tamás beszámolt arról is, hogy megkezdődtek a szerződéskötések a pályázatokon nyertes kistérségi járóbeteg-szakellátókkal. A tizenhat nyertes közül kilenccel már megkötötték a szerződéseket, azonban vannak olyan intézmények, amelyek esetében különböző dokumentumok még hiányoznak, ám azok pótlása után velük is szerződést köthet az OEP. A 75 milliárd forintos Pólus programban decemberben eredményt hirdetnek.

A HospInvest által kibocsátott vényekkel kapcsolatban Székely Tamás elmondta: a folyamatos betegellátás érdekében a szerződéskötés napjától a szolgáltató úgynevezett biankó vényeket állít ki. Ezek abban különböznek a normál vényektől, hogy látható rajtuk a szolgáltató neve, azonosítója, telefonszáma, és szerepelnie kell a vényt kitöltő orvos bélyegzőjének. Bizonyos időnek el kell telnie addig, mire névre szóló vényeket tudnak adni minden doktornak, november 19-én kétszáz orvos azonban már megkapta a receptjeit - mondta a miniszter.

Ugrás vissza Ugrás vissza...