Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sólyom Lászlónál járt a honvédelmi miniszter

Cikk:

A köztársasági elnök szerdán bemutatkozó látogatáson fogadta Szekeres Imre honvédelmi minisztert, aki a tárca átalakításáról és a külföldi szerepvállalásokról tájékoztatta az államfőt. Magyarország az év második felétől parancsnoki beosztást szeretne betölteni Koszovóban.
Sólyom László köztársasági elnök bemutatkozó látogatáson fogadta hivatalában Szekeres Imre honvédelmi minisztert, aki egyebek között a szaktárca átalakításáról és a külföldi szerepvállalásokról tájékoztatta az államfőt. Szekeres Imre tájékoztatta az államfőt a honvédelmi tárca szervezetkorszerűsítési folyamatáról, a munkálatok jelenlegi állásáról.  
A miniszter ugyancsak tájékoztatta az államfőt az afganisztáni magyar vezetésű tartományi újjáépítési csoporttal kapcsolatos katonai feladatokról, valamint a Magyar Honvédség jövőbeni hangsúlyosabb szerepvállalásáról a NATO KFOR béketámogató műveletében.  
Juhász Ferenc előző honvédelmi miniszter utoljára januárban nyilatkozott arról, hogy a Magyar Honvédség vezető szerepre törekszik a Balkánon, elsősorban Koszovóban szeretnének parancsnoki beosztást betölteni az év második felétől. Ez ügyben azonban azóta nem közölt részleteket a szaktárca.  
Átszervezés a minisztériumban: a vezetők negyede távozhat
Szekeres Imre hétfőn, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságában jelentette be, hogy tízéves védelmi tervet készítenek, amely meghatározza a honvédség szerkezetét, képességeit és feladatvállalásait. Az új, 490 fős Honvédelmi Minisztériumban 23 főosztály helyett csak 12 működik majd, és 25 százalékkal csökkentik a vezetők számát. A 38 hivatali és háttérintézményi szervezetből a tervek szerint 10-12 marad.  
Egyesített parancsnokságot hoznak létre 2007-ben
Elmondta egyebek között azt is, hogy szeretnék átalakítani a Magyar Honvédség katonai vezetési rendszerét. A tervek szerint egy egyesített parancsnokságot hoznának létre 2007-ben. Ide vonnák össze a szárazföldi, a légierő-, az összhaderőnemi logisztikai, a híradó és informatika-, a budapesti helyőrség-, valamint az egészségügyi parancsnokságot és egyes minisztériumi szervezeteket.
Ugrás vissza Ugrás vissza...