Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nyugodt körülmények között választottunk

Létrehozva: 2006. október 2.
Módosítás: 2006. október 2.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az Országos Választási Bizottság elnöke szerint szokatlanul nyugodt légkörben zajlott a vasárnapi voksolás. Az eredmények elleni fellebbezéseket három napon belül kell benyújtani.
Rendkívül nyugodt körülmények között zajlottak le a választások - jelentette ki Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke hétfőn.
- Az volt a rendkívüli, hogy nem voltak rendkívüli események, és alapvetően kijelenthetem, az alkotmányos rendben, a törvények és rendeletek betartásával zajlottak le a helyi és kisebbségi önkormányzati választások - mondta.
Hozzátette: a hétfőn megállapítandó jogi eredmény még támadható, ha a jelölt vagy jelölőszervezet ilyen igénnyel élni akar. Az eredmények elleni fellebbezéseket három napon belül kell benyújtani, ezt pedig három napon belül bírálják el a választási bizottságok. A bizottság döntését bírói felülvizsgálat is követheti.
- Eltérően az országgyűlési választásoktól, tegnap nem voltak olyan súlyú beadványok, hogy ezért rendkívüli OVB-t kellett volna tartani, noha a testület erre készen állt - mondta.
Ugrás vissza Ugrás vissza...