Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szijjártó: közös alap jöhet létre Kazahsztánnal

Cikk:

A keleti nyitás politikája egyik alappillérének nevezte Szijjártó Péter a kaukázusi térség országaival való szoros, gazdasági, stratégiai együttműködést, amelynek egyik eleme lehet egy közös alap létrehozása Kazahsztánnal.

A FÁK tagországok közül Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal és Grúziával törekszik a kormány szorosra fűzött gazdasági, stratégiai jellegű együttműködésre, országonként eltérő formában - mondta Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár egy csütörtök reggeli televíziós interjúban.

Kazahsztánnal egy közös alap létrehozását támogatná a kormány, amelyből közös vállalatok tevékenységét, vállalkozások működését lehet támogatni. A kazah elnök ezt még Gyurcsány Ferenc kormányának ajánlotta fel, a kabinet ezt akkor elutasította, "de mi azt gondoljuk, hogy ezt meg kell fontolni, sőt el kell fogadni, és létre kell hozni egy közös alapot, amit utána konkrétumokkal, projektekkel meg kell tölteni" – közölte Szijjártó Péter.

Grúziában infrastrukturális lehetőségekhez juthat Magyarország: jövő héten adják át Grúzia második legnagyobb városának repülőterét, amelynek kivitelezési munkáit 60-70 százalékban öt magyar vállalat végezte, jó referenciát teremtve a további beruházási együttműködéseknek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...