Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az idei személyi jövedelemadó bevallás határideje: 2016. május 20-a

Létrehozva: 2016. május 9.
Módosítás: 2016. május 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Személyi jövedelemadót (SZJA) jövedelmük után a magánszemélyeknek kell fizetniük. A személyi jövedelemadó bevallás nyomtatványát az adóhivatalhoz postai úton vagy Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain keresztül május 20-án éjfélig kell eljuttatnia. Fontos, hogy ez a dátum a befizetendő személyi jövedelemadó határideje is egyben, valamint az adója 1+1 százalékának felajánlásáról is eddig az időpontig lehet rendelkeznie.

A 2016-ban beküldendő személyi jövedelemadó bevallás azonosítója a 1553 as számú nyomtatvány. Az adózó által önállón készített, összesen csupán három sorból álló SZJA-bevallás száma pedig a 1553ADO nyomtatvány. A rendelkező nyilatkozatot  - adója 1+1 százalékának felajánlásáról -  bevallástól függetlenül külön is elküldheti a 15EGYSZA jelű nyomtatványon a fenti határideig.

A nyomtatvány kitöltéséhez az ÁNYK keretprogram szükséges. A NAV honlapján, a  kiválasztott gombra történő kattintással, számítógépére automatikusan letöltődik az SZJA megfelelő bevallási nyomtatványának internetes programja az ANYK53, valamint a hozzá tartozó súgó is.

A bevalláshoz szükséges további információk itt találhatóak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...