Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kétszáz kórházi dolgozót bocsátanak el Szabolcsban

Cikk:

Kétszáz, a háttérszolgáltatásban dolgozó embert érint a leépítés a négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházat működtető Egészségügyi Holding Zrt.-nél (EH) - jelentette be Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Nyíregyházán, miután Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárral együtt egyeztetett a társaság vezetőivel a tervezett elbocsátásokról.

Az érintett dolgozókról igyekeznek gondoskodni, nyitott az átképzés lehetősége számukra, hogy amennyiben szeretnék, továbbra is az egészségügyben tevékenykedhessenek – mondta Szócska Miklós. Czomba Sándor hozzátette, hogy a térségi munkaügyi szervezettel együtt mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebben maradjanak munka nélkül az elbocsátásra kerülők közül, így segítik átképzésüket, vagy a másutt történő elhelyezkedésüket is. A holding vezetői augusztus végén még 541 dolgozó elbocsátását tervezték, s erről kezdtek egyeztetést az érdekképviseleti szervezetekkel.   

Szócska Miklós szerint kiemelt figyelmet fordítanak a szabolcsi Egészségügyi Holdingra, az első konszolidációs összeget, 250 millió forintot éppen szerdán utalták át a társasághoz. Az államtitkár szerint a jövőben is segítik a betegellátási szint megőrzését, fejlesztését, ami 4.200 munkahely megtartását jelenti a térség négy kórházában, továbbá a "beszállítók talpon maradását" is, amelyek különböző szolgáltatásokat, megrendeléseket teljesítenek a gyógyintézeteknek. Szócska Miklós végül megerősítette, hogy Nyíregyházán 2014-re megvalósul az EU-támogatással elindult, 13 milliárd forint értékű tömbkórház-projekt, ehhez azonban még 2,8 milliárd forint pluszforrásra van szükség.


Segít a megyei munkaügyi központ is

A nyírségi munkaügyi központnál újra létrehozzák a munkába helyezést elősegítő bizottságot, így a térség munkáltatói is aktív részt vállalhatnak az Egészségügyi Holdingtól elbocsátásra kerülők, az esetleges átképzést nem vállalók álláshoz juttatásában – közölte Czomba Sándor. Az államtitkár szerint a munkaügyi hatóságok hatékony tevékenységet végeznek az álláskeresők támogatásánál, például a Nokia komáromi gyárából elbocsátott 2300 fő közül már 1000-1200 embernek sikerült munkát találni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...