Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szigorúbb szankciók a feloszlatott szervezetben való részvételért

Cikk:

Jövő csütörtöktől szigorúbb büntetés jár a feloszlatott társadalmi szervezetek tevékenységében való részvételért - áll a szabálysértésről szóló kormányrendelet most megjelent módosításában. A módosítás a jelenleginél egyértelműbben tiltja és szigorúbban szankcionálja a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvételt.

A módosítás az általános tiltás mellett három konkrét tilalmat is felsorol - mondta el Szollár Domokos kormányszóvivő. Eszerint a jövőben büntetésre számíthat az, aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet működésében a feloszlatás után részt vesz, vagy nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját, formaruháját viseli. A harmadik tilalom az, hogy nyilvános rendezvényen olyan egyenruhát, formaruhát visel, amelyről - annak jellegzetes tulajdonságai miatt - a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel. Mindhárom eset ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható - közölte a kormányszóvivő.

A szabálysértési rendelet értelmében eddig is szankcionálható volt - százezer forintig terjedő pénzbírsággal - a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel, azonban az utóbbi időben a jogalkalmazó szervek által folytatott eljárások során egyértelművé vált, hogy a hatályos szabályok pontosításra, kiegészítésre szorulnak - mondta Szollár Domokos.

Ugrás vissza Ugrás vissza...