Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Meghosszabbították a Prémium évek programot

Létrehozva: 2006. szeptember 20.
Módosítás: 2006. szeptember 21.
Forrás: Magyarország.hu, MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A kormány szerdán döntött a Prémium évek program meghosszabbításáról, melybe 2008 végéig lehet belépni. Elkészült az 1956-os forradalom évfordulójának programtervezete, az ünnepségsorozat összköltsége 644 millió forint.  
A kormány kezdeményezi, hogy az Új Magyarország fejlesztési terv parlamenti vitájára október első felében kerüljön sor - közölte Danks Emese kormányszóvivő. A kormány csak a vitanap, illetve a szintén októberre halasztott, Nemzeti Fejlesztési Tanács ülését követő átdolgozás után nyújtja be az Új Magyarország fejlesztési tervet az Európai Bizottságnak.  
A kormányszóvivő egyebek mellett elmondta azt is, hogy a kormány 2008. december 31-ig terjesztette ki a Prémium évek programba történő belépés lehetőségét. Változik a prémium évek időtartama, ez három évről ötre emelkedik; a program idén hat-hét ezer embert érint, de a kiterjesztéssel ez a szám is nőhet.
Elkészült a megemlékezések programtervezete
Danks Emese elmondta azt is, elkészült az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából rendezendő állami ünnepségsorozat programtervezete, a központi rendezvények megszervezését és lebonyolítását a Merlin Communications Kft. végzi. Hozzátette, a cég bruttó 644 millió forintért vállalta az állami ünnepségek szervezését és lebonyolítását.  
- A széles körű közmegegyezés érdekében 2004 tavasza óta független emlékbizottság részvételével, az '56-os szervezetekkel és a parlamenti pártokkal egyeztetve készült el az emlékév programja. A munkához számos intézmény - köztük az '56-os Emlékbizottság, a Külügyminisztérium, a Terror Háza, a Hadtörténeti Intézet, valamint az 1956-os Intézet - is szakmai segítséget nyújtott.  
A kormány kitart a reformok mellett
A szóvivő kitért arra is, hogy a kormányülés elején Gyurcsány Ferenc értékelte az utóbbi napokban kialakult helyzetet. Véleménye szerint a békés demonstrálók között rendbontók jelentek meg. Hozzátette, a kormány kitart a reformok és fejlesztések mellett, valamint a koalíciós pártok támogatják a kabinetet.
Ugrás vissza Ugrás vissza...