Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Elkezdődött az eMagyarország táborsorozat

Létrehozva: 2003. július 8.
Módosítás: 2004. július 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hétfőn Baján beköltöztek a lakók a nyár első eMagyarország táborába. Az informatikai minisztérium és a Puskás Tivadar Alapítvány szervezésében augusztus közepéig további öt helyszínen ismerkedhetnek meg középiskolások az információs társadalom felépítésével.
Hétfőn mindenki az alapkérdéssel volt elfoglalva; vagyis, kinek jó ez az egész és miért? Miért kell a nyári szünidőt egy olyan táborban tölteni, ahol több agymunkát kell végezni, mint az iskolapadban? A nyugtalanító alapkérdés megválaszolására azonban nem jutott idő, elkezdődtek a programok .
Az alapkérdés és annak elhalványulása
A csoportbeosztás volt az első - egyáltalán nem lényegtelen - közös program, hiszen ettől kezdve a tábori életet ez a szervezet határozza meg. Végül mindenki elégedett volt, igaz, ez nem is okozott túl nagy meglepetést, hiszen a vezetők kiválasztását és felkészítését specialisták végezték.
A délután a csoportépítés jegyében telt, ennek köszönhetően az esti vetélkedőn már igazán oldott volt a hangulat. (Az alapkérdés ekkor már csak pár táborozó agyában motoszkált.) A felhőtlen mulatásnak a takarodó bejelentése vetett véget, s némi utóellenőrzés után a folyosón túlórázókat is sikerült lefekvésre bírniuk a csoportvezetőknek.
Vita a csoport és a társadalom együttélésről
Kedden mindenki kissé fáradtan ébredt, ez egy tábor esetében viszont tökéletesen érthető. A délelőtti csoportmunka felvillanyozta társaságot, a napi téma, a csoport és társadalom együttélésének kérdései heves vitát kavartak. Na, de mi is volt az a kérdés, ami annyira foglalkoztatta őket tegnap?
Tekintse meg galériánkat!
(Folyt. köv.)
* * *
Az eMagyarország-táborok időpontja:
2003. július 7-11. Baja
2003. július 14-18. Debrecen
2003. július 21-25. Kismaros - Verőce
2003. július 28. - augusztus 1. Doboz - Szanazug
2003. augusztus 4-8. Szolnok
2003. augusztus 11-15. Keszthely
A tábor részvételi díja 5000 Ft/ fő/ hét, melyet a jelentkezés visszaigazolásával egyidőben megküldött csekken a résztvevőnek kell befizetni. A részvételi díj tartalmazza a szállás, étkezés valamint a programok költségeit is. A táborba való eljutásról és hazautazásról a résztvevőknek egyénileg kell gondoskodniuk.
A jelentkezési lapot letöltheti és további információkat kaphat a táborról szóló dossziénkban .
További információkért érdeklődni lehet az etabor@lotus.neti.hu e-mail címen vagy az IHM Ügyfélszolgálatán, a 06-40-200-454-es telefonszámon.
Ugrás vissza Ugrás vissza...