Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az eMagyarország-tábor helyszínei és időpontjai

Létrehozva: 2003. június 20.
Módosítás: 2004. június 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hat időpontban hat helyszínen rendez az informatikai minisztérium és a Puskás Tivadar Alapítvány internetes táborokat diákok számára. Az első helyszín július 7. és 11. között Baja lesz, míg utoljára augusztus 11-15.-re Keszthelyre lehet jelentkezni.
Baja (2003. július 7-11.), Petőfi-sziget 5, Bajai Ifjúsági Tábor
Baja mediterrán hangulatával, a vadregényes holtágakkal övezett Dunával, a városhoz simuló Sugovicával, vendégszerető magyar és délszláv, valamint német nemzetiségi lakóival várja az idelátogatókat. Az alapítvány 260 fős ifjúsági motel-tábora 2-4 ágyas, illetve turistakategóriás szálláslehetőségekkel, szolgáltatásaival a Petőfi-sziget árnyas fái között, a Sugovica partján várja vendégeit. A szigeten teniszpálya, tekepálya, fedett uszoda, a városban számtalan látnivaló, kiváló halételek, a közelben az erdei és vízi élővilágot megmutató gemenci erdő, a kiváló borairól, vendégszeretetéről híres hajósi pincefalu nyújthat pihenést, felüdülést az idelátogató - mindig kedves vendég - számára.
Egyéb szolgáltatások: Kerti grill, 2 hektár park, gyermekjátszó, pingpong, futballpálya, kenukölcsönzés. Kézilabdapálya, felszerelés.
Debrecen (2003. július 14-18.), 4002 Debrecen, Vekeri tó, Víg-Kend Major
Debrecentől északra és keletre nagy kiterjedésű erdőspuszta terül el. Ebben a pihenőövezetben van a Víg-Kend Major Szabadidőközpont, Debrecentől 5 km-re, a Hosszúpályiba vezető műút mellett. Könnyen megközelíthető távolsági autóbusszal, autóval, kerékpárral.
Szomszédságában található a Vekeri-tó, az Erdőspusztai tájház, az arborétum és a kilátó. A szabadidőközpont széles körű lehetőséget biztosít minden korosztálynak a kellemes kikapcsolódásra és pihenésre. A több napra érkezők megszállhatnak a panzióban vagy pedig a turistaház szobáiban. A sátorral, illetve lakókocsival érkezők számára kiépített táborhely áll rendelkezésre.
Dunakanyar üdülőfalu, Verőce (2003. július 21-25.), Dunakanyar üdülőfalu, 2623 Migazzi u.
Az üdülőfalu Budapesttől 45 km-re a Duna bal partján, a 12-es főútvonalon, 22 hektáros arborétumhoz hasonló környezetben terül el.
300 személy befogadására alkalmas önkiszolgáló étterem, egy II. o. étterem áll a vendégek rendelkezésére, valamint BÜFÉ, ABC, ajándékbolt, presszó, bár, sportpályák (kézi-, röplabda- és futballpálya), teniszpálya, minigolf, horgásztó, uszoda, lovasiskola és hajókirándulások biztosítanak változatos szórakozást a kedves vendégeknek.
Speciális szaktáborok szervezése diákoknak (természetvédelmi, nyelvi, számítástechnikai).
Az Üdülőfalu egy park közepén helyezkedik el, mögötte hegyek emelkednek, jó lehetőséget kínálva a hegymászást és kirándulást kedvelőknek.
Megközelíthető: Vonattal Budapest Nyugati pályaudvarról, leszállás Kismaroson; személygépkocsival a 12-es főútvonalon.
Szanazug (2003. július 28.- augusztus 1.), Doboz-Szanazugi Ifjúsági tábor, Körös jobb part 63.
Békéscsabától 10 km-re egy erdőben fekvő tábor, amely 200-250 fő befogadására alkalmas. 4-16 ágyas szobákkal, sportpályákkal várja a táborozókat. A közelben van a Körös, így fürdési lehetőség is van.
Szolnok (2003. augusztus 4-8.), Student hotel 500, Mártírok útja 12-14.
Az 1988-as esztendőben átadott modern kétcsillagos szállodánk, a több mint 900 éves Szolnok városában, a Tisza folyó mellett áll, a városközponttól gyalog pár percre.
A háromszintes épület a nyári idényben 80 kétágyas, többségében pótágyazható, zuhanyzós szobával.
Az épületben található még könyvtár, kisebb különtermek, TV-termek, valamint büfé, amely biztosítja a reggelizés lehetőségét is.
Keszthely (2003. augusztus 11-15.), Vendéglátóipari Szakközépiskola, kollégium
Vendéglátóipari Szakközépiskola Kollégiuma. A 240 fős kollégium infrastruktúrája tökéletesen alkalmas a tábor lebonyolítására.
Négyágyas, mosdókkal felszerelt szobákban szállásoljuk el a táborozókat.
Minden emeleten közös zuhanyzó és WC található. A szabadidő hasznos eltöltését segíti a 2 konyha, a 2 tv-szoba, valamint a 2 számítógépszoba (8-8 számítógéppel). A közösségi rendezvényeket a földszinti társalgóban tudjuk lebonyolítani. Jó idő esetén a szabadtéri kabinet is rendelkezésünkre áll.
Ugrás vissza Ugrás vissza...