Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lakásvásárlási támogatást kaphatnak örökbefogadó családok

Létrehozva: 2012. május 16.
Módosítás: 2012. május 16.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Lakásvásárlási támogatást kaphatnak örökbefogadó családok az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális államtitkársága és az OTP Bank között kedden aláírt megállapodás értelmében. A pénzintézet vállalta azt is, hogy a kiskorúak és a gondnokság alatt állók betéteinek kezelésére értékálló számlát biztosít.

A megállapodás részeként a bank vállalja, hogy a gyermekvédelem keretei között élő kiskorúak, valamint a gondnokság alatti emberek, köztük például az értelmi fogyatékosok megtakarításainak kezelésére speciális ajánlatot dolgoznak ki. A megállapodás értelmében ez az "értékajánlat" biztosítja az elhelyezett összegek gyámhatósági forintszámlán, értékálló megtakarításként történő kezelését.

Soltész Miklós államtitkár, megköszönve a bank társadalmi szerepvállalását, közölte, hogy a mostani megállapodás több mint 26 ezer kiskorút, valamint csaknem 27 ezer gondnokság alatt álló embert, illetve a banki betéteiket érinti. A sajtótájékoztató keretében aláírt megállapodás értelmében a pénzintézet évente húszmillió forintot biztosít az örökbefogadott gyermekeket nevelő családok lakhatásának támogatására. Az éves keretre az Ágacska alapítványon keresztül pályázhatnak a családok. A minisztérium előzetes tervei szerint a támogatással évente négy-öt örökbefogadó család lakhatását tudják majd megoldani.

Kovács Antal, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese arra mutatott rá, hogy a megtakarítások különösen fontosak a többszörösen hátrányos helyzetben lévő gyermekek jövője szempontjából. Az volt a céljuk - mondta -, hogy a speciális számlával garantálják az érintett gyerekek, fiatalok és gondnokság alatt lévők betéteinek értékállóságát. A kiosztott tájékoztató szerint a kiskorúak gyámi fenntartásos betétben elhelyezett összege 18,6 milliárd forint, míg a gondnokság alatt állóké 28,2 milliárd forint volt a KSH előzetes, 2011-es adatai szerint.

Ugrás vissza Ugrás vissza...