Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:László Csaba: jogosak voltak a kritikák

Létrehozva: 2003. szeptember 6.
Módosítás: 2010. március 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az MSZP hétvégi tapolcai frakcióülésén Lendvai Ildikó frakcióvezető a kormány nyári tevékenységét, László Csaba pénzügyminiszter az általa vezetett tárca kommunikációját értékelte önkritikusan. A pénzügyminiszter szerint jövőre bővülhetnek a jóléti vívmányok hazánkban.
A jövő évi költségvetés finanszírozni fogja a jóléti vívmányokat, sőt azok bővülni is fognak - mondta a pénzügyminiszter szombaton Tapolcán, az MSZP kétnapos frakcióülése után. A még szeptemberben a parlament elé kerülő javaslat a kormányprogramnak megfelelően készült, tehát finanszírozza majd mindazokat a jóléti vívmányokat, amelyeket a kormányzat az elmúlt másfél évben megvalósított - jelentette ki László Csaba . A pénzügyminiszter szerint a költségvetés sarokszámai megmaradnak, a gazdaságpolitika jellege nem változik. A jövő évi költségvetésben megjelenik, a szociálpolitikai támogatások növelése, a tankönyvek ingyenessé tételének terve és az 54. heti nyugdíj finanszírozása. A miniszter elismerte, hogy követtek el hibákat a tárca kommunikációjában, erre a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak majd.
Lendvai Ildikó frakcióvezető szerint az ülés hangulata "vitatkozó volt, de nem viharos, kritikus, de nem leváltós". Eddig "példátlan módon", 22 százalékkal emelkedtek 2002-2003-ban a reáljövedelmek. Ennek haszonélvezői, a rendszerváltozás óta először, elsősorban a kis- és közepes keresetűek voltak - tette hozzá.
 
A frakció 10 milliárdot adna tömegközlekedésre
 
A képviselőcsoport következő fél évi parlamenti feladatairól elmondta: a jogalkotásban a gazdasági építkezésre, a szociális esélyek javítására, a demokrácia erősítésére és a modernizációs reformok folytatására helyezik a hangsúlyt. Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető-helyettes elmondta: a frakció szeretné elérni, hogy a nagyvárosi tömegközlekedés 10 milliárd forint költségvetési támogatást kapjon.
Ugrás vissza Ugrás vissza...