Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Altábornaggyá nevezték ki a katasztrófavédelem vezetőjét

Létrehozva: 2006. április 24.
Módosítás: 2006. május 30.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Altábornagyi fokozatban irányítja ezentúl az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Tatár Attila, aki három éve áll a szervezet élén.
Sólyom László köztársasági elnök altábornaggyá nevezte ki Tatár Attila vezérőrnagyot, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét - közölte az államfő sajtóirodája.
Az OKF szóvivőjének tájékoztatása szerint Magyarországon ilyen magas rangban 40 évvel ezelőtt szolgált utoljára tűzoltó, azóta a legmagasabb rangot a vezérőrnagy képviselte.
Tatár Attilát a korábbi államfő, Mádl Ferenc 2002. február 15-ei hatállyal nevezte ki vezérőrnaggyá, és az akkor még tűzoltó dandártábornok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes vezetője volt.
Lamperth Mónika belügyminiszter 2003. február 13-án nevezte ki az OKF élére az akkor 48 éves Tatár Attilát, aki 1977 óta teljesít tűzoltó szolgálatot.
Az akkori igazgatót, Bakondi Györgyöt a belügyminiszter 2002. december 9-én mentette fel tisztségéből a testület költséggazdálkodásának hiánya, valamint a martinsalakos házak újjáépítése kapcsán kibontakozó ügyben vállalt szerepe miatt..
Tatár Attila 1981-től a Repülőtéri Tűzoltó-parancsnokság főelőadója, parancsnokhelyettese, majd 1983-tól parancsnoka volt. Az OKF megalakulásától kezdve a hatósági főigazgató-helyettesi posztot töltötte be a testületnél.
Ugrás vissza Ugrás vissza...