Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Környezetbarát villamos lesz a Tátrából

Cikk:

A Budapesti Közlekedési Vállalat Rt. négymilliárd forintos villamos-felújítási programot indított el, ennek során nyolcvan elavult Tátra villamost alakítanak át 2004-ig. A járművek a korszerűsítés után egyharmaddal kevesebb áramot fogyasztanak majd.
Jelentősen csökkent azoknak a Tátra villamosoknak az áramfogyasztása, amelyek felújításuk után hétfőtől kö
zlekednek az 59-es villamos vonalán - hangzott el a BKV hétfői tájékoztatóján. A cég szakemberei elmondták, hogy a 340 darab, húszéves Tátra villamos felújítását az első nyolcvan jármű esetében a hajtásrendszer korszerűsítésével valósítják meg. A négymilliárd forintos programot jórészt a fővárosi önkormányzat finanszírozza, de a környezetvédelmi alap célelőirányzat is 337 millió forinttal támogatja azt.
Kilencszáz tonna szén-dioxiddal kevesebb
A járművek új hajtásrendszere az indítási szakaszban veszteségmentes szabályozást biztosít, fékezésnél pedig áramvisszapótlásra képes. Ezáltal az 59-es villamos vonalán évente annyi energiát takaríthatnak meg, amennyi egy 1800 lakosú település éves áramfogyasztása. A megtakarított energia éves szinten kilencszáz tonna széndioxidtól mentesíti a föld légkörét. A Tátra villamosok a járműszerkezetet is érintő felújítás után további tizenöt évig biztonságosan vehetnek részt a forgalomban. Megújul a járművek utastere, a tájékoztató és a jegykezelő rendszer, az ajtók pedig kívülről az utasok jelzésére nyílnak majd.
Kevesebb lesz a matuzsálemi villamos
Vajda Pál főpolgármester-helyettes közölte, a fővárosi önkormányzat évek óta előnyben részesíti a tömegközlekedést, s ezen belül a kötöttpályás járművek fejlesztését. Hamarosan 304 úgynevezett UV villamost is lecserél a Városháza, ezek már több mint negyven éve szállítják az utasokat. A fiatalítással a budapesti villamosok életkora 25 év alá csökken.
Ugrás vissza Ugrás vissza...