Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ezernégyszáz támogatott távmunkahely pályázati pénzből

Cikk:

Újabb 371 távmunkahely kapott támogatást az IHM és az FMM tavaly kiírt közös pályázata révén, ezzel csaknem 1400 számítógépes munkalehetőség teremtődött. A két minisztérium 500-500 ezer forinttal támogatja a pályázókat, akik ezt számítógép, program vásárlására, internetes előfizetésre használhatják fel.
Újabb 371 távmunkahelyhez hagyott jóvá 190,5 millió forintos támogatást a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT), így hamarosan csaknem 1400 számítógépes munkalehetőség áll rendelkezésre, a múlt év végén kiírt pályázat eredményeként - közölte Benedek András, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium helyettes államtitkára.
A pályázati kiírásra 598-an adtak be érvényes pályázato t, 3400 távmunkahely létesítését vállalva. A bíráló bizottság a rendelkezésre álló 1 milliárd forint ból támogatható legjobb 299 ajánlatot választotta ki, amelyek ezer távmunkahely létesítésére vonatkoztak.
Ugyanakkor a testület javasolta a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi, valamint az informatikai és hírközlési miniszternek, hogy további 76 pályázó összességében 371 távmunkahelyre vonatkozó ajánlatát is támogassa.
Forrást keresnek további munkahelyek létrehozásához
A két miniszter a 299 pályázó és ezer távmunkahely támogatását bejelentő januári sajtótájékoztatóján jelezte, hogy forrást keresnek a bizottság által javasolt további számítógépes munkahelyek támogatásához is.
A 299 pályázó a napokban kapja meg az értesítést a szerződéskötési lehetőségről. Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól munkahelyenként 500 ezer forintra számíthatnak, ezt számítógép, program vásárlására, internetes előfizetésre használhatják fel.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium ugyancsak távmunkahelyenként 500 ezer forint értékben ad támogatást bérfizetéshez, annak járulékaihoz, a számítógépes munkához szükséges képzéshez. Az államtitkár elmondta: a MAT döntése szerint a további 76 pályázó is hozzájuthat a támogatásnak a munkaerő-piaci alapból finanszírozott részéhez.
Ugrás vissza Ugrás vissza...