Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Burány Sándor: csaknem 800 új távmunkahely létesülhet

Létrehozva: 2004. augusztus 31.
Módosítás: 2004. augusztus 31.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Lezárult az újabb távmunkapályázatra beadott pályamunkák értékelése, a bírálóbizottság 90 munkáltató ajánlatát tartotta támogathatónak, ez 782 távmunkahely létesítésére vonatkozik.
Lezárult az újabb távmunkapályázatra beadott munkák értékelése. Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter kedden elmondta: a bírálóbizottság 90 ajánlatot tartott támogathatónak, és ezekből 782 távmunkahely létesíthető. A sikeres pályázók október 1-jétől fél évig vissza nem térítendő, kiegészítő bértámogatásban részesülnek.
A bérköltségek egy részét a könnyebb indulás érdekében átvállalják a munkáltatóktól - tette hozzá a szakminiszter. A távmunkahelyenként a fizetendő minimálbérre és annak járulékaira számíthatnak ebben az időszakban.
A munkáltatók dolgozónként körülbelül 500 ezer forintnyi támogatást nyerhetnek el, ez összességében mintegy 345 millió forintnyi finanszírozást igényel. A nyertesek között számítástechnikai, szolgáltató, biztosítási cégek, alapítványok és tanácsadó cégek találhatók.
Elsősorban pályakezdőket és megváltozott munkaképességűeket alkalmaznak
A létrehozandó 782 távmunkahelyen alkalmazni kívántak közül csaknem 500-an különleges munkaerő-piaci figyelmet érdemlő csoportokba tartoznak: pályakezdők, regisztrált munkanélküliek, fogyatékkal élők, megváltozott munkaképességűek, gyermeküket egyedül nevelők. Többen közülük fogyatékkal élő vagy idős személyt gondoznak, roma származásúak, 45 éven felüliek, illetve hátrányos munkaerő-piaci helyzetű térségben élők - jegyezte meg Burány Sádnor.
A szaktárca július 12-én írta ki az újabb pályázatot, és augusztus 10-ig várta a jelentkezéseket. A bírálóbizottság előnyben részesítette azokat a pályázatokat, amelyekben a munkáltatók a távmunkások hosszabb idejű foglalkoztatását, valamint a ténylegesen várható munkateljesítmény alapján a minimálbérnél magasabb összegű bér fizetését vállalták.
A pályázati kiírásra belföldi székhelyű jogi személyek, gazdasági társaságok, jogi személyiséggel rendelkező egyesülések, egyéni vállalkozások és költségvetési szervek - önkormányzatok, közigazgatási intézmények - jelentkezhettek.
Olyan pályázók kapnak támogatást, akik már rendelkeznek a szükséges tárgyi, infrastrukturális feltételekkel, például számítógéppel, internetes kapcsolattal, valamint kellő szakmai felkészültséggel. Pénzügyileg megalapozott terveket nyújtottak be, így a támogatási időszak után is képesek fenntartani a távmunkahelyeket - hangsúlyozta a miniszter.
Ugrás vissza Ugrás vissza...