Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Ezer távmunkahely született

Létrehozva: 2003. január 17.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ezer távmunkahely létesülhet az országban az Informatikai és a Munkaügyi tárca közös, kísérleti jelleggel indított távmunka-pályázatának köszönhetően. A pályázat eredményéről pénteken számolt be Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter, valamint Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.
Az 1 milliárd forint összértékű kiírásra 598 érvényes pályázat érkezett, a munkaadók 3 400 távmunkahely létrehozására 1,5 milliárd forintot igényeltek. A pályázók beruházási hajlandóságát jelzi, hogy sikerük esetén összesen több mint kétmilliárd forint értékű saját beruházást is vállaltak.
Hátrányos helyzetűek kapnak munkát
A távmunkahelyek döntő többségét (937 helyet) munkaügyi szempontból hátrányos helyzetű emberek - fogyatékosok, 45 éven felüliek, gyermeküket egyedül nevelők és elmaradott térségben élők - kaphatják meg.
Távmunka: be kell hozni a lemaradást
Hetvenként pályázat a bíráló bizottság javaslata ellenére nem nyert támogatást az eredeti keretből, az ezekben szereplő 358 távmunkahely létesítésére az FMM IHM február 15-ig az idei források terhére szeretne támogatást nyújtani. Kiss Péter munkaügyi miniszter az eKormányzatnak elmondta: a tárca költségvetéséből 2003-ban még 4-4,5 milliárd forintot tudnak távmunka fejlesztésére fordítani. Az Európai Unióban a távmunka a teljes foglalkoztatás 13 százalékát teszi ki, míg hazánkban ez az arány alig mérhető - fogalmazott a miniszter.
Tavasszal folytatódik a program
Egy munkáltató legfeljebb 1 millió forint támogatást kaphatott, ennek felét hardverköltségekre, másik felét bértámogatásra és az alkalmazottak képzésére fordíthatja. A szerződéseket a tárcák hétfőn küldik meg a munkaadóknak. Februárban a két minisztérium és a munkaadók összegzik a pályázat tapasztalatit, hogy ezek alapján márciusban a tárcaközi bizottság már a kormány elé terjeszthesse a további feladatokhoz szükséges jogi és pénzügyi intézkedésekről szóló javaslatokat.
Ugrás vissza Ugrás vissza...