Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályázat a cigánytelepek környezeti ártalmainak csökkentésére

Létrehozva: 2004. június 15.
Módosítás: 2004. június 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Július 15-ig lehet jelentkezni a cigánytelepek egészséget veszélyeztető környezeti ártalmainak mérséklésére kiírt pályázatra. A három minisztérium által meghirdetett akcióban egy pályázó legfeljebb hárommillió forintos, vissza nem térítendő támogatást kaphat.

A pályázatot a környezetvédelmi, az egészségügyi és a munkaügyi minisztérium írta ki, a programok megvalósítására a zöldtárca 70, a munkaügyi 14 millió forintot fordít. Az egészségügyi tárca az ÁNTSZ-ek útján nyújt szakmai segítséget, például ajánlást készít a pályázatokhoz, valamint környezet-egészségügyi szempontból közreműködik a végrehajtás ellenőrzésében - tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium közleménye .

A programban önkormányzatok, a települési cigány kisebbségi önkormányzatok, az önkormányzati társulások és a civil szervezetek a telepeken vagy telepszerű lakókörnyezetben előforduló, a környezetet és az egészséget veszélyeztető tényezők visszaszorításához, illetőleg megszüntetéséhez kérhetnek anyagi segítséget. Támogatott munkálat lehet többek között a telepek, illetve telepszerű lakókörnyezet nagytakarítása, a rágcsálóirtás, a telepen, illetve a környezetében található elhagyott hulladék összegyűjtése és elszállítása, a felszíni vízelvezető rendszerek, utak, járdák kialakítása, rendbetétele és az így felszabadult területek (közösségi célú) hasznosítása.

A pályázók legfeljebb hárommillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. A pénz nyolcvan százaléka a tervezett program környezetvédelmi vagy természetvédelmi, míg húsz százaléka a közmunka részének finanszírozására igényelhető. A pályázathoz saját forrást nem kell biztosítani. A pályázati adatlap, a kitöltési útmutató és a kötelezően csatolandó mellékletek a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapjáról tölthetőek le. A pályázatokat az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatósághoz kell benyújtani négy példányban legkésőbb 2004. július 15-ig, postacím: 1253 Budapest, Pf.: 56.

Ugrás vissza Ugrás vissza...