Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nagy forgalomra kell számítani a temetők környékén

Létrehozva: 2005. október 27.
Módosítás: 2005. október 28.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A temetők meghosszabbított nyitva tartással, a rendőrség fokozott ellenőrzéssel, a BKV sűrített járatokkal készül a hosszú hétvégére. Az alábbiakban a mindenszentek ünnepével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze.

A fővárosi temetők meghosszabbított nyitva tartással és megerősített rendészeti szolgálattal várják a megemlékezők százezreit. Simóka Kálmánné , a Budapesti Temetkezési Intézet Rt. vezérigazgatója elmondta, péntektől jövő hét szerdáig nem lesznek temetések, és a sírgondozás kivételével tilos bármilyen más jellegű munka, hogy ne zavarják a látogatókat.
Autóval csak indokolt esetben lehet behajtani
Ezekben a napokban reggel 7-től este 8-ig tartanak nyitva a temetők, a megszokott rend - az öt órai zárás - csütörtökön áll vissza. A temetőirodák szombattól keddig ügyeletet tartanak.
A várható nagy gyalogosforgalom miatt autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Újköztemetőbe lehet behajtani. A többi temetőben szombattól keddig csak rendkívül indokolt esetben - idős vagy járóképtelen ember szállítása esetén - közlekedhetnek járművek. Az Újköztemetőben szombattól szerdáig ingyenesen használható mikrobuszok segítik majd a közlekedést.
A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint nem kell fizetni a parkolásért a fővárosi várakozási övezetekben szombattól keddig, ugyanakkor a november 5-i, szombati munkanapon délután hatig díjköteles a parkolás. A rendelkezés nem vonatkozik a budai Vár és a Margitsziget várakozási övezeteire, a védett övezetek és a várakozási övezetek területén kívül eső fizető várakozóhelyekre, illetve az őrzött, fizető P+R várakozóhelyekre.
Készenlétben a rendőrség
A rendőrség akciótervet készített "az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére". Az autópályákon, autóutakon, főútvonalakon és a temetők környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözés lesz október 30. és november 4. között.
Ebben az időszakban a rendőrség a közutak kezelőivel együttműködve szükség szerint ideiglenes parkolókat jelöl ki, illetve esetenként forgalomkorlátozásokat rendel el.
A forgalomellenőrzéssel párhuzamosan a rendőrség bűnügyi szolgálata civil ruhás nyomozók bevonásával fokozott ellenőrzést tart a viráglopások, sírrongálások, zseblopások, gépjárműlopások, járműből lopások megelőzése, a körözött gépjárművek felderítése érdekében.
Rendkívüli BKV-menetrend
A BKV Rt. szombat és kedd között sűríti busz- és villamosjáratait, sőt, rendkívüli buszjáratokat is indít 8 és 18 óra között. A 28-as, a 37-es és az 59-es villamosok két-három perccel gyakrabban követik egymást, a 122gy jelzésű autóbusz pedig megáll a Megyeri temetőnél. A részletes menetrendet itt találja meg.
Az APEH-ügyfélszolgálatok hétfőn és kedden zárva tartanak - közölte az adóhivatal sajtóosztálya. A tájékoztatás szerint november 2-án és 3-án a szokásos munkarend, 4-én a hétfői, 5-én (szombaton) pedig a pénteki nyitva tartás érvényes.
Ugrás vissza Ugrás vissza...