Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Folytatni kell az együttműködést a terrorizmus visszaszorítására

Cikk:

Azzal nyer értelmet a szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak halála, ha folytatódik a nemzetközi együttműködés a terrorizmus visszaszorítására és az esetleges újabb támadások megelőzésére – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter a Demokratikus Átmenet Nemzetközi Központjának konferenciáján, amelyet a 2001-es terrortámadás közelgő évfordulója alkalmából rendeztek meg az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával.

Martonyi János szerint az arab tavasz eseményei azt bizonyították, hogy "az emberek elérhetik, amit a terrorizmus nem". Magyarország megosztja tapasztalatait az észak-afrikai és közel-keleti országokkal, mert a rendszerváltozás alatt kialakult jó gyakorlatok átadása hasznos lehet az átmenetben - vélekedett.

Magyarország emellett veszteségei ellenére is teljes mértékben elkötelezett az afganisztáni misszióban való részvételben. A tárcavezető emlékeztetett: a szeptember 11-i támadás után írt cikkében úgy fogalmazott, hosszú harc vár az országokra, amelyeknek gazdasági, kulturális, politikai különbségeiktől függetlenül össze kell fogniuk a terrorizmus, a közös fenyegetés ellen.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet kiemelte: a terroristák azt hitték, csak erőszakos úton érhetik el a politikai és társadalmi változásokat, holott ez nem is lehetne távolabb az igazságtól. Az áldozatok nem hiába vesztették életüket, a terrorizmus ellen tett erőfeszítések eredményeként pedig az al-Kaida szervezete szétzilálódott. A nagykövet hangsúlyozta: továbbra is a demokratikus értékek terjesztéséért dolgoznak, és azt akarják elérni, hogy minél több helyen válasszák a demokráciát az erőszak és félelem helyett. A diplomata kijelentette: 2001. szeptember 11. az egyik legtragikusabb nap volt országa történelmében, és az Egyesült Államok sosem felejti el azt az együttérzést, amelyet utána kapott szerte a világon.

2001. szeptember 11-én New Yorkban két eltérített repülőgép csapódott a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, melyek egy órával később leomlottak, egy harmadik gép Washingtonban az amerikai védelmi minisztériumra zuhant, egy negyedik pedig Pittsburgh közelében zuhant le. A merényletek csaknem háromezer emberéletet követeltek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...