Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Adóügyi Tanácsadó Testület alakult

Cikk:

Veres János pénzügyminiszter csütörtökön adta át a megbízólevelet az Adóügyi Tanácsadó Testület tagjainak. A testület a pénzügyminiszter munkáját segíti az adópolitikai irány kialakításában és jogi szakkérdésekben.


Megkezdi működését az Adóügyi Tanácsadó Testület, amely nem egyedi ügyekkel, hanem általános jogkérdésekkel foglalkozik a jövőben; a tagoknak Veres János pénzügyminiszter csütörtökön adta át megbízóleveleiket. A testület kiemelten foglalkozik az adózók méltányos eljáráshoz való jogának érvényesülésével, az adóhatóság tájékoztatási kötelezettségének teljesítésével, illetve az adótörvények alapelveinek érvényesülésével. Figyelemmel kísérik az adózást érintő jogharmonizációs feladatok ellátását, illetve a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítését, valamint véleményezik az adópolitikai elképzeléseket.

A testület 5 tagját a pénzügyminiszter 2 évre bízza meg, de a megbízás lejártát követően ismételt megbízásra van lehetőség. A tagok kiemelkedő elméleti és gyakorlati adójogi ismeretekkel rendelkeznek, munkájukkal segítik a pénzügyminisztert törvényben biztosított felügyeleti jogkörének ellátásában, az adópolitika irányainak kialakításában, továbbá nemzetközi adójogi szakkérdések megítélésében - áll a PM közleményében. A testület évente tájékoztatót készít tevékenységéről a pénzügyminiszternek, amit a PM a honlapján tesz közzé.

A testület tagjai: Pitti Zoltán, egykori APEH elnök, a Corvinus Egyetem tudományos kutatója, Monostori Lajosné, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke, Szolnoki Béla, a BDO FORTE partnere, Heinczinger Róbert az Ernst & Young Kft. partnere és Rudnay János, a Nemzetközi Vállalkozások Magyarországi Társasága elnöke.
Ugrás vissza Ugrás vissza...