Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ismét megrendezik a TeSzedd! hulladékgyűjtési akciót

Cikk:

Június 2-án rendezik meg második alkalommal a TeSzedd! országos hulladékgyűjtési akciót, amelyre önkéntesek, társadalmi szervezetek, közösségek és önkormányzatok jelentkezését várják.

A június 2-án 8 és 18 óra között tartandó hulladékgyűjtésre mindazokat várják, akik részt kívánnak venni környezetük tisztábbá, rendezettebbé tételében - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az érdeklődők május 30-áig regisztrálhatnak a www.teszedd.hu weboldalon, ezután a szervezők értesítik az önkénteseket a gyűjtési pontokról.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztériummal, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az Országos Polgárőr Szövetséggel közösen rendezi meg az akciót.

A Start-program keretén belül 3750 ember fog segíteni - közölte Pintér Sándor belügyminiszter. A BM gépkocsikkal, markológépekkel biztosítja a hátteret, illetve a vízügyi igazgatóságokon keresztül is részt vesz a hulladékgyűjtési programban. Az akció kiemelt kommunikációs főtámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Tavaly, az első TeSzedd! akción csaknem 160 ezer önkéntes vett részt - mondta el Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára. Vámosi Oszkár, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője közölte: idén elsősorban a belterületi szemét összeszedése a cél; a kesztyűket, a zsákokat és a technikai hátteret a társaság biztosítja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...