Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tiszta haszon: megérkezett a százezredik számla

Cikk:

Az elmúlt hónapban több mint százezer számla érkezett a Tiszta haszon játékra. Budai Bernadett kormányszóvivő sikeresnek értékelte a programot.  

Az elmúlt három hónapban százezernél is több esetben kértek és kaptak számlát az állampolgárok olyan lakossági szolgáltatásokról, amelyeknél korábban a számlaadás gyakran elmaradt  - összegezte Budai Bernadett kormányszóvivő a Tiszta haszon program eddigi adatait a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Szerdán tartották a sorsolást a program áprilisi résztvevői között a Szerencsejáték Zrt. épületében, a nyertesek várhatóan a hónap közepén kapják meg díjukat. Márciusban 35 599 pályázat érkezett be, ezek közül sorsolták ki azt a tízet, amelynek beküldői egyenként nettó 1-1 millió forinttal lesznek gazdagabbak.
A hétvégén beérkezett a százezredik pályázat - közölte a szóvivő, aki szerint ez azt bizonyítja, hogy a feketegazdaság elleni küzdelem egyik elemeként elindított, a számlaadást és a számlakérést ösztönző program sikeres.

A telefonszámok alapján a három hónap alatt közel 30 ezer olyan pályázó volt, aki egy számlával pályázott, és közel 20 ezren küldtek kettő vagy annál több pályázatot. A programban tehát közel ötvenezer ember vett részt, átlagosan 2 pályázattal. Az első két sorsolás díjazottjai 12 megyéből, illetve a fővárosból kerültek ki, a legtöbben - négyen - Pest megyéből pályáztak sikeresen. A pályázók a legkülönfélébb szolgáltatások igénybevétele során kértek számlát, a díjazottak között volt olyan, akinek a tetőfedés, a masszázs vagy egy nyelvtanfolyam, de olyan is akadt, akinek a kulcsmásolás hozott szerencsét - fogalmazott a szóvivő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...