Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az alapkamat tízszeresében maximalizálnák a thm-et

Cikk:

A magas hiteldíjjal kínált kölcsönöket szorítaná vissza a kormány azzal a törvényjavaslattal, amely a mindenkori jegybanki alapkamat tízszeresében határozná meg a teljes hiteldíj-mutató (thm) legmagasabb értékét - mondta el a javaslat expozéjában Katona Tamás, a PM államtitkára a parlamentben.

A magas hiteldíjjal kínált hitelek visszaszorítása érdekében a kormány a mindenkori jegybanki alapkamat tízszeresében határozná meg a teljes hiteldíj-mutató (thm) legmagasabb értékét, ami így jelenleg 70 százalékos lenne - mondta Katona Tamás pénzügyi államtitkár kedden, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában.

A törvényjavaslat számos jogszabály kisebb módosítását tartalmazza, amelyek egy része jogharmonizációs, másik része pedig pontosító célt szolgál. Egyik lényeges pontja, hogy a biztosítóknak, illetve a független biztosításközvetítőknek kötelezővé válna két munkanapon belül bejelenteniük a velük kapcsolatban álló biztosításközvetítő személy jogviszonyának megszüntetését - mondta az államtitkár a törvényjavaslat expozéjában. A biztosítók felszámolására vonatkozó szabályokat szintén kiegészíti a javaslat, és ezzel lehetővé teszi a csődtörvény következetes alkalmazását.

A javaslat a fenti elemeken kívül a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvény pontosításait is tartalmazza, amelyek elsősorban az új törvény életbe lépésének időpontját szabályozzák - fűzte hozzá a kormány képviselője.

Ugrás vissza Ugrás vissza...