Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Rehabilitálják a Tisza-tavat

Cikk:

A Tisza-tó ökológiai értékeinek megőrzése érdekében átfogó rendezési programot fogadott el a kormány - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken. A program célja a Tisza-tó vízrendszerének minőségi és mennyiségi javítása, az ökológiai állapot fenntartása, a vizes élőhelyek rekonstrukciója, valamint az ár- és belvízi biztonság megőrzése.

A fejlesztés teljes költsége mintegy 6,6 milliárd forint, ebből 5,6 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, a fennmaradó összeget a központi költségvetésből finanszírozza a kormány. A rendezési programra azért van szükség, mert a Tisza-tó vízpótlást, áramlást segítő rendszerei – többek között hét öblítő csatorna és négy természeti vízfolyam - az elmúlt évtizedben különböző mértékben feliszapolódtak, feltöltődtek és gátolták a megfelelő mennyiségű vízpótlást. Ennek következtében komoly ökológiai, vízminőségi problémák merültek fel: a sekély vizekben a zöld növényzet elterjedt, amely egyre nagyobb felületeket fed le – áll a kormányszóvivői iroda közleményében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...