Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Rehabilitálják a Tisza-tavat

Cikk:

A Tisza-tó ökológiai értékeinek megőrzése érdekében átfogó rendezési programot fogadott el a kormány - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken. A program célja a Tisza-tó vízrendszerének minőségi és mennyiségi javítása, az ökológiai állapot fenntartása, a vizes élőhelyek rekonstrukciója, valamint az ár- és belvízi biztonság megőrzése.

A fejlesztés teljes költsége mintegy 6,6 milliárd forint, ebből 5,6 milliárd forint európai uniós támogatásból valósul meg, a fennmaradó összeget a központi költségvetésből finanszírozza a kormány. A rendezési programra azért van szükség, mert a Tisza-tó vízpótlást, áramlást segítő rendszerei – többek között hét öblítő csatorna és négy természeti vízfolyam - az elmúlt évtizedben különböző mértékben feliszapolódtak, feltöltődtek és gátolták a megfelelő mennyiségű vízpótlást. Ennek következtében komoly ökológiai, vízminőségi problémák merültek fel: a sekély vizekben a zöld növényzet elterjedt, amely egyre nagyobb felületeket fed le – áll a kormányszóvivői iroda közleményében.

Ugrás vissza Ugrás vissza...