Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Tubesen épül a NATO-lokátor

Cikk:

A pécsiek a népszavazáson nem utasították el a helyszínt, ezért a Tubesen épül meg a NATO-radar - jelentette be szerdán Gál J. Zoltán, a MeH államtitkára.

A Tubesen épül a NATO-radar, mivel a pécsiek népszavazásukon nem utasították el a lokátor felépítését - jelentette be Gál J. Zoltán szerdán. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint a népszavazáson kialakult arányok - nem az eredmény - egyértelművé teszik, hogy aki nem értett egyet a radar építésével, az nagy valószínűséggel részt is vett a szavazáson. A többség azonban nem ellenezte a lokátorépítést - fűzte hozzá.

A kormány felhatalmazta a honvédelmi minisztert, hogy kezdje meg a NATO-val a tárgyalásokat a lokátor megépítéséről és a katonai szövetség által biztosított források felhasználásáról. A honvédelmi miniszter minden szükséges lépést megtesz, hogy az építkezés mielőbb elkezdődjön, amelynek során maradéktalanul figyelembe veszik a környezetvédelmi előírásokat, és folyamatosan együttműködnek a pécsi önkormányzattal. Gál J. Zoltán emlékeztetett arra, hogy a helyszínre vonatkozó döntés a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a honvédelmi tárca vezetője kompromisszumának eredményeként született.

Ugrás vissza Ugrás vissza...