Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ágazati stratégia következtében nőhet a turizmusból származó bevétel

Létrehozva: 2004. január 20.
Módosítás: 2004. január 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az idei év első negyedévében elkészül az idegenforgalmi ágazati stratégia, melyet elfogadás után széles körű társadalmi vitára bocsátanak. Csillag István gazdasági miniszter az Országos Idegenforgalmi Bizottság képviselőivel tárgyalt a stratégia részleteiről, valamint a követendő irányelvekről.

Az országos turisztikai ágazati stratégiáról, valamint az idegenforgalom helyzetéről volt szó az Országos

Idegenforgalmi Bizottság képviselői, Csillag István gazdasági miniszter és Pál Béla , a tárca idegenforgalomért felelős politikai államtitkára megbeszélésén.

Az ágazati stratégia - mely várhatóan még az első negyedévben a kormány elé kerül - célja, hogy kiemelje a turizmus devizavonzó, foglalkoztatás-bővítő és tájvédelmet elősegítő szerepét. A külföldről érkező idegenforgalmi vendégek számát két területen lehet befolyásolni: növelni kell Budapest befogadókészségét, valamint fejleszteni kell a lokális, decentralizált turisztikai hálózatot - mondta el Csillag István a tárgyalás után tartott sajtótájékoztatón. - Nem forrásbővítésre van szükség, hanem világos és követhető szakmai irányelvekre - tette hozzá a miniszter.

A stratégia rövid távon is eredményeket hozhat, már az idei évben is több bevételt eredményezhet. Célja, hogy a szakma által elfogadott keretek között növekedjen az idegenforgalmi bevétel, és eltűnjenek a forgalomban tapasztalható kilengések.

Ugrás vissza Ugrás vissza...