Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Turizmus Rt. javuló vendégforgalmi mutatókra számít

Létrehozva: 2004. január 30.
Módosítás: 2004. január 30.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Magyar Turizmus (MT) Rt. prognózisa szerint idén négy százalékkal nő a belföldi vendégéjszakák száma, amely így eléri a 8,528 milliót. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma becslésük szerint három százalékkal 10,6 millióra emelkedik.

A vezérigazgató elmondta: az idei évi marketingterv prioritásai között szerepel a főváros, a Balaton, az egészség- és a hivatásturizmus. Külföldön új utaztatópiacokra próbálnak betörni, kiemelt fontosságú célpontjaik között Kínát és Szlovéniát említette.

Új arculatot kell szabni hazánknak

Galla Gábor hozzátette: emellett a terv legfontosabb eleme Magyarország arculatának kialakítása, ismertségének fokozása. Mint mondta, Magyarországnak, amióta elvesztette a "gulyás kommunizmus", "legvidámabb barakk" imázsát, azóta gyakorlatilag nem alakult ki új arculata.

Kifejtette: több kutatás is azt mutatta, hogy elsősorban azok a turisták fogalmaztak meg negatív kritikát Magyarországgal szemben, akik nem jártak még Magyarországon. Ezért az MT Rt. egyik legfontosabb feladata, hogy megfelelő információkat adjon az országról, illetve, hogy az úgynevezett imázs-disszonancia csökkenjen, az országról kialakult téves vagy rossz kép megváltozzon - hangsúlyozta a vezérigazgató.

Ugrás vissza Ugrás vissza...