Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályázat a szociális célú üdülés támogatására

Létrehozva: 2004. július 20.
Módosítás: 2004. július 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hirdet a szociális célú üdülés támogatására. A pályázaton belföldi, legfeljebb havi 70 ezer forintot kereső munkavállalók vehetnek részt.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a belföldi turizmus fellendítését szolgáló üdülési csekkek forgalmazója 300 millió forintot különített el a pályázat céljaira - közölte Karácsony Mihály . Az alapítvány elnöke elmondta: a munkavállalók július 20-a és október 15-e között nyújthatják be pályázatukat. A pályázatról részletes tájékoztatás található az alapítvány honlapján .
Tizenötezer forintért harmincezer forintnyi csekk
Azok a belföldi illetőségű, aktív munkavállalók pályázhatnak, akiknek a havi bruttó átlagkeresete - a munkáltatójuk által kiadott jövedelemigazolás alapján - nem haladja meg a 70 ezer forintot. A pályázat feltétele az is, hogy ezek a munkavállalók más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó egyéb jövedelemmel ne rendelkezzenek.
Karácsony Mihály hozzátette: az önrész mértéke 15 ezer forint, amelyhez az alapítvány további 15 ezer forint támogatást biztosít. Így a támogatottak 30 ezer forint értékben jutnak üdülési csekkhez.
Karácsony Mihály közölte: a pályázat célja, hogy lehetőséget nyújtson az alacsony jövedelemmel rendelkező munkavállalók részére a pihenéshez, rekreációjához az őszi időszakban. Példaként említette, hogy a támogatással a főszezonon kívül, nem frekventált helyen egy egyhetes pihenés finanszírozható. Az üdülési csekk nem átruházható - tette hozzá.
Az alapítvány a szakszervezetek segítségét kérte abban, hogy minél több emberhez juttassák el a pályázatról szóló információkat. Kordás László , a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke közölte: a felhívást a munkahelyi szakszervezeti tisztségviselőkön, megyei képviseleteken keresztül igyekeznek eljuttatni a munkavállalókhoz.
Idén eddig 5,3 milliárdnyi csekket bocsátottak ki
Az alapítvány elnöke elmondta: az idén az első félévben az alapítvány által kibocsátott üdülési csekk forgalma 5,3 milliárd forint volt. Ezzel 198 ezer fő részesült kedvezményes üdülésben. Az előző év azonos időszakában a forgalom 3,5 milliárd forintot tett ki, az üdülési csekk nyújtotta lehetőségekkel 129 ezren élhettek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...