Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Regisztráljon az Ügyfélkapun!

Cikk:

Április 1-jétől az internetes felhasználók regisztráció után egyetlen belépéssel használhatják a kormányzati elektronikus szolgáltatásokat. Az Ügyfélkapu használatának feltétele a regisztráció, amelyet személyesen bármely okmányirodában vagy interneten digitális aláírással lehet megtenni.
Ügyfélkapu
Április 1-jétől az internetes felhasználók egy egységes ügyfélbeléptető és -azonosító rendszeren keresztül érhetik el a magyar közigazgatás elektronikus szolgáltatásait. Ez a bejárat lesz az Ügyfélkapu, amelyet a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon találnak majd meg. Az Ügyfélkaput a MeH Elektronikuskormányzat-központ felügyelete alatt a Kopint-Datorg Rt. működteti.
Regisztráció
Személyes ügyfélkaput bárki létesíthet, ehhez azonban regisztrálnia kell magát. A regisztrációt személyesen az okmányirodákban (bármelyikben) vagy az interneten keresztül lehet indítani. Bárhogyan is kezdeményezi azonban regisztrációját a felhasználó, a szolgáltatások megfelelő szintű használatát csak a személyes, okmányirodai megjelenés biztosítja. Ez alól kivétel, ha azt a megfelelő fokozatú digitális aláírással használja.
Bővebben a Hogyan lehet nekem is ügyfélkapum? c. cikkben !
Jogi háttér
Az Ügyfélkapu működésének legfontosabb szabályzója a 184/2004-es számú kormányrendelet. Ez a jogszabály írja le az elektronikus közigazgatási ügyintézés pontos menetét.
A rendelet meghatározza az elektronikus közigazgatásban használt fogalmakat és az e-közigazgatás szolgáltató funkcióit (tájékoztatás, ügyintézés elektronikus dokumentumokkal, ügyfélkapu nyitása).
Bővebben Az Ügyfélkapu jogi szabályozása c. cikkben!
Szolgáltatások
Az Ügyfélkapu főoldaláról elérhető szolgáltatások három csoportba sorolhatók. Szolgáltatások, amelyek regisztrációhoz kötöttek, szolgáltatások, amelyeket ideiglenes regisztrációval lehet használni, és szolgáltatások, amelyekhez nem szükséges regisztráció.
Erről bővebben a Közigazgatási szolgáltatások az Ügyfélkapun keresztül cikkben!
Az Adóbevallás folyamatáról ezen az oldalon olvashat!
Regisztrálás elektronikus aláírással
Az elektronikus aláírással rendelkező felhasználóknak nem kell személyesen megjelenni az okmányirodában. Az Ügyfélkapu az elektronikusan kitöltött Regisztrációs Adatlapot, amennyiben azt elektronikus aláírással hitelesítette a felhasználó végleges regisztrációként fogadja el.
Az Ügyfélkapu által elfogadott elektronikus tanúsítványokról bővebben a Regisztrálás elektronikus aláírással c. cikkben!
Az Ügyfélkaput eléri a Kormányzati Portál címlapjáról !
Ugrás vissza Ugrás vissza...