Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sikeres uniós pályázók

Létrehozva: 2005. augusztus 8.
Módosítás: 2005. augusztus 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Nemzeti fejlesztési terv támogatásával megvalósított, sikeresen lezárult programokat mutat be a Nemzeti Fejlesztési Hivatal kiadványa. A hivatal a jövőben rendszeresen megjelenteti a sikeres pályázók munkáját bemutató kötetet.

A Nemzeti fejlesztési terv operatív programjai támogatásával megvalósított, sikeres projekteket mutat be az ország minden szegletéből az a kiadvány, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Hivatalban működő Közösségi Támogatási Keret Irányító Hatóság állított össze.

Többek között ezekre a sikerekre, eredményekre hívja fel a figyelmet az a bruttó 2,5 milliárd forintos költségvetésű kommunikációs akció, amelynek részeként az uniós fejlesztési támogatások kezeléséért felelős hazai intézmények tájékoztatják a közvéleményt - óriásplakátokon, a sajtóban, valamint különféle rendezvényeken. A pénzügyi keret közbeszerzési kiírásai a közelmúltban megjelentek az Európai Unió közlönyében, az eredmény november közepére várható.

Jelentős változások

- Eddig több, mint 460 milliárd forint értékű uniós támogatás talált gazdára Magyarországon, amely a hároméves keretünk 68 százalékának felel meg. Ami még ennél is jelentősebb, hogy az eddig támogatásban részesült projektek az ország 1600 települését érintik, hozzájárulva több mint 30 ezer új munkahely megteremtéséhez, valamint közel 87 ezer meglévő munkahely megtartásához - fogalmaz a kiadvány előszavában Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

A Kitekintő - Uniós fejlesztések 2005 című kötetben bemutatott 28 projekt között egyebek mellett szerepel útépítés, egészségügyi centrum modernizálása, sérült gyermekek érdekében indított program és Pécs ókeresztény sírkamráinak feltárása.

A Nemzeti Fejlesztési Hivatal a jövőben rendszeresen megjelenteti a sikeresen zárult programokat bemutató füzetet. A kötet megtalálható a letölthető dokumentumok között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...