Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Uniós állásfigyelők az interneten

Létrehozva: 2003. április 18.
Módosítás: 2004. október 8.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Háromszoros túljelentkezés mutatkozott az EU magyarok számára meghirdetett, meghatározott időre szóló szerződéses állásai iránt. Az Európai Unió 2003. áprilisától állandó posztok betöltésére szóló pályázatokat hirdet. Az állásajánlatokat interneten teszik közzé.

Eddig csaknem 1400 magyar pályázott európai uniós intézmények által meghirdetett állásajánlatokra. Az első lépcsőben meghirdetett, meghatározott időre szóló szerződéses pályázatok beadásának határideje január 10-én lejárt. A hivatal áprilistól a tagjelölt országok jelentkezői számára állandó posztok betöltésére szóló állásajánlatokat tesz közzé.

A sikeres pályázók a Brüsszelben, Strasbourgban vagy Luxemburgban működő uniós intézmények valamelyikénél dolgoznak majd. Az unió összesen 3441 új köztisztviselői státuszt hirdet meg, ebből az ország lélekszáma, az Európai Tanácsban és az Európai Parlamentben betöltött pozíciójának arányában 489 helyet tölthet be magyar jelentkező.

Jelen pillanatban egy pályázatra lehet jelentkezéseket beadni, ezt az EU tolmácsok számára hirdette meg . Idén április-májusban várható még további köztisztviselői pályázatok megjelenése.

Uniós állás- és pályázatfigyelők interneten

Az uniós adminisztrációban meghirdetett állásokat két helyen teszik közzé. Az egyik a Magyar Közlönynek megfelelő Official Journal , a másik az uniós intézmények állásbörzéje, az EPSO (European Personnel Selection Office).

Az unió tagországaiban egyéb területeken munkát keresőknek hasznos lehet az EURES (European Employment Services) munkaközvetítő weblap, az uniós tenderek iránt érdeklődők pedig a TED (Tenders Electronic Daily) oldalon kérhetik le a frissen kiírt, illetve kiértékelt pályázatokat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...