Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az afganisztáni szerepvállalást méltatta a Pentagon

Cikk:

Az amerikai védelmi minisztérium kedden kiadott tájékoztatójában méltatta az afganisztáni magyar szerepvállalást és a kétoldalú védelmi együttműködést - azon belül kiemelten az Ohiói Nemzeti Gárda és a Magyar Honvédség húszéves partneri kapcsolatát. Hende Csaba honvédelmi miniszter a múlt hét végén folytatott megbeszéléseket a Pentagonban.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a Pentagonban folytatott megbeszélésen az amerikai tárcát vezető, Leon Panetta "mély elismerését fejezte ki" Magyarország régóta tartó afganisztáni szerepvállalásáért a nemzetközi biztonsági erő (ISAF) keretében. Kiemelte a magyar csapatok hozzájárulását az északi parancsnokság tevékenységéhez, valamint azt, hogy Magyarország ősztől ismét a kabuli repülőtér védelmének vezetését tervezi.

A két miniszter a katonai költségvetés kérdéseiről is tárgyalt, továbbá Magyarország balkáni koalíciós hozzájárulásáról és a szíriai politikai helyzetről. Hende Csaba részvétét nyilvánította Panettának annak kapcsán, hogy az Egyesült Államok bengázi konzulátusa elleni támadás során négy amerikai - köztük Chris Stevens nagykövet - életét vesztette.

Ugrás vissza Ugrás vissza...