Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Március óta 6200 ÚSZT pályázatot nyújtottak be

Cikk:

Az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) az új támogatási konstrukciók március elsejei megnyitását követően 6200 pályázatot nyújtottak be, ebből csaknem 4.500-at a kis- és középvállalkozói (kkv) szektorból, a pályázatok támogatási igénye meghaladja a 744 milliárd forintot – közölte honlapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési Program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3.500 pályázat érkezett mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. Egyre több pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési Programban azokra a kiírásokra, amelyeken a megújuló energiaforrásokkal történő helyi hő és hűtési beruházásokra lehet támogatást elnyerni, továbbá egyre népszerűbbek a Közlekedésfejlesztési Program kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére szóló kiírások is - hangsúlyozza a minisztérium.

Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 1.800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Több mint 1.000 kedvezményezett már érvényes szerződéssel is rendelkezik - emelte ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár. Az elérhető pályázatok köre folyamatosan bővül, a következő négy hétben 15 új kiírás jelenik majd meg az Új Széchenyi Tervben.

Az európai uniós támogatási konstrukciókra 2007 óta összesen 61.872 projektet nyújtottak be, amelyből 31.603 nyert el támogatást. A 4.968 milliárd forintnyi megítélt támogatásból 1.843 milliárd forintot fizettek ki, ami megfelel az uniós átlagnak, és az EP szakbizottsága is jó lehívási aránynak tartja - húzta alá Molnár Ágnes.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fejlesztési rendszer átalakításával a még rendelkezésre álló 2.020 milliárd forintnyi uniós forrás a korábbinál jóval célzottabb és hatékonyabb felhasználása volt a cél. Az új pályázati konstrukciókkal elnyerhető támogatás komoly lendület ad a folyamatban lévő beruházásoknak és a munkahelyeket teremtő mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödésének.

Ugrás vissza Ugrás vissza...