Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Egy nap alatt is kaphatunk új útlevelet

Létrehozva: 2012. február 2.
Módosítás: 2012. február 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A januártól életbe lépett új eljárásrend szerint akár 24 órás ügyintézési idővel is igényelhet új útlevelet az, akinek lejárt a régi okmánya. Egy napos ügyintézést kizárólag a fővárosban, a Visegrádi utcai központi okmányirodában lehet kérni és az eljárási illetéken túl 39 ezer forint igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell érte fizetni.

Idén januártól új eljárásrend lépett életbe az útlevelek kiadásánál, eszerint az ügyfelek a szokásos harminc napos ügyintézési határidő helyett választhatják a 7 napos, a 3 napos, vagy rendkívül sürgős esetekben a 24 órás ügyintézési határidőt - derül ki a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) közleményéből.

Ha valaki a gyorsabb ügyintézést választja, akkor az útlevél kiállítás eljárási illetékén túl igazgatási szolgáltatási pótdíjat kell fizetnie, amely a 7 napos, soron kívüli eljárásnál 19 ezer forint, a 3 naposnál 29 ezer, a 24 órásnál pedig 39 ezer forint. Az azonnali, 24 órás ügyintézést kizárólag a fővárosban, a Visegrádi utcai központi okmányirodában lehet igényelni hétköznapokon 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig, míg a 3 napos sürgősségi, valamint a 7 napos soron kívüli eljárásra az ország bármelyik okmányirodájában van lehetőség. A sürgősségi, valamint azonnali eljárásban igényelt útlevél kizárólag a központi okmányirodában vehető át.

Ugrás vissza Ugrás vissza...