Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Ukrajnát bírálták a visegrádi négyek

Cikk:

A visegrádi országok közös álláspontja szerint elképzelhetetlen, hogy simán jóvá lehet hagyni Ukrajna és az EU társulási szerződését egy olyan helyzetben, amikor Julija Timosenko volt ukrán kormányfő börtönben van – derült ki a V4-ek miniszterelnökeinek pénteki találkozóján.

Petr Necas cseh kormányfő meghívására a találkozón a magyar és a lengyel miniszterelnök, Orbán Viktor és Donald Tusk vett részt. Szlovákiát prágai nagykövete képviselte, mert Iveta Radicová kormányfő belpolitikai okok miatt nem vett részt a tanácskozáson. A három miniszterelnök a több mint két órás tanácskozáson az időszerű európai problémákkal, az euróövezet válságával, az energiabiztonsággal, a Nyugat-Balkánnal és a keleti partnerséggel foglalkozott.

A V4-ek közös álláspontja szerint elképzelhetetlen, hogy simán jóvá lehet hagyni Ukrajna és az EU társulási szerződését egy olyan helyzetben, amikor Julija Timosenko volt ukrán kormányfő börtönben van. Az ukrajnai jogi helyzet az, hogy a jogrendszer nem működik – tolmácsolta a közös álláspontot a cseh kormányfő. A V4-ek nyugtalanságuknak adtak hangot a fehéroroszországi helyzettel kapcsolatban, ahol szerintük a kormány "nyilvánvalóan semmibe veszi az emberi jogokat". "Szolidaritásunkat fejeztük ki azokkal az emberekkel, akik azon dolgoznak, hogy Fehéroroszországban érvényesüljenek az emberi szabadságjogok" - jelentette ki Necas. Donald Tusk lengyel kormányfő szerint nehéz az emberi jogok betartásáról beszélni, amikor Timosenko börtönben van.

Orbán Viktor: a V4-ek erősítik az Uniót

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint a visegrádi országokban minden feltétel adva van ahhoz, hogy a válság utáni időszakban sikeresek legyenek, s az európai gazdasági fejlődés motorjává váljanak. "A három legfőbb feltétel adva van. Ezek: a politikai stabilitás, a gazdasági növekedés és az Európai Unió (EU) bővítése melletti elkötelezettség" - jelentette ki a magyar kormányfő a prágai találkozó után. Orbán leszögezte: minden válság egyszer véget ér, itt az ideje felkészülni a válság utáni időszakra. Úgy vélte: a V4-ek olajozottan működnek, s hozzájárulnak az EU megerősítéséhez.

A miniszterelnök jelezte, hogy a magyar kormány jelenleg nem foglalkozik az euró bevezetésével. Csehországnak érdeke az erős euróövezet fenntartása, de a cseh euró bevezetésére a helyi kormány szintén nem határoz meg konkrét időpontot, mert az ország egyelőre nem teljesíti a maastrichti kritériumokat, illetve épp jelenleg változik az euróövezet projektje, s Prága kivárja az eredményt – fogalmazott Petr Necas kormányfő.

Ugrás vissza Ugrás vissza...