Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kinevezték az ÁPV Zrt. felügyelő bizottsági tagjait

Létrehozva: 2007. szeptember 20.
Módosítás: 2007. szeptember 20.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A miniszterelnök kinevezte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) felügyelőbizottságának tagjait. A bizottság elnöke Borbély Attila lett, az elnök és a tagok megbízatása december 31-ig szól.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kinevezte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) felügyelőbizottságának tagjait, akiknek megbízatása 2007. december 31-ig szól. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a bizottság elnöke Borbély Attila lett, tagjai pedig: Kertész István (MSZP), Mihályi Péter (SZDSZ), Popovics György (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség), Pongrácz Tibor (MDF), Mészáros József (Kereszténydemokrata Néppárt) és Zs. Szőke Zoltán (Országos Érdekegyeztető Tanács Munkaadói oldal). A privatizációs szervezet felügyelőbizottságának tagja lett még: Sághy Zoltán, Harcsár István és Bognár András.

A köztársasági elnök által már aláírt vagyontörvény szerint az állami vagyon kezelésével és a privatizációval kapcsolatos stratégiai döntéseket a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hozza meg. A tanács és az operatív feladatokat ellátó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellenőrzése pedig az ellenőrzőbizottság feladata lesz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...