Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Partnereink!

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér „EESZT csatlakozásra használható informatikai rendszer engedélyezése iránti kérelem” tárgyban indítható kérelme kapcsán az e-aláírás szolgáltatásban fellépő hiba miatt a hatósági döntések kiadása vonatkozásában az elektronikus ügyintézés szünetel. 

A hiba elhárítása alatt ügyfeleinknek lehetősége van a kérelem elektronikus úton történő benyújtására.

Kérdés esetén az EESZT Kontakt Center tud felvilágosítást nyújtani.

A hiba észlelésének időpontja: 2021.01.12.

MORZSÁK

TARTALOM:Jogerős a választás eredménye

Cikk:

Jogerős az áprilisi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután valamennyi jogorvoslati lehetőség lezárult; az új Országgyűlés alakuló ülését várhatóan május 14-ére, péntekre hívja össze Sólyom László köztársasági elnök.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn érdemi vizsgálat nélkül elutasította az országos listás mandátumok kiosztásáról szóló, az Országos Választási Bizottság határozata ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet. Ez azt jelenti, hogy további jogorvoslatnak már nincs helye.

Az április 11-ei első forduló eredményei április 15-ére váltak jogerőssé, az április 25-ei második forduló után pedig május 3-án, a területi listás választás eredményei május 6-án váltak jogerőssé. Az OVB pedig ezt követően megállapította, hogy az egyes országos listák hány mandátumra jogosultak, és a mandátumra jogosult országos listákról mely jelöltek jutottak mandátumhoz. A határozat ellen vasárnap 16 óráig lehetett bírósági felülvizsgálati kérelmet benyújtani a Legfelsőbb Bírósághoz, a határidőig egy ilyen érkezett. Ezt azonban az LB hétfőn hozott végzésében hivatalból elutasította, ugyanis a jogorvoslati kérelmet e-mailben nyújtották be ügyvédi képviselet és illeték lerovása nélkül. (A bírósági eljárásban azonban kötelező az ügyvédi képviselet és 7.500 forint illetéket is le kell róni.) Az OVB határozata tehát hétfőn jogerőre emelkedett.

Az OVB-határozat jogerőssé válása egyben azt is jelenti, hogy az eredmény-megállapításhoz kapcsolódó valamennyi döntés jogerőssé vált, azaz kialakult a választás jogerős végeredménye. A tervek szerint az OVB hétfőn közleményt ad ki a választás összesített eredményéről, szerdán pedig átadja az országos listás mandátumot szerzett képviselőknek a megbízólevelet. Az Országgyűlés alakuló ülését várhatóan május 14-ére hívja össze Sólyom László köztársasági elnök.

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...