Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Első ízben ítélik oda az Európai Vállalkozás Díjakat

Létrehozva: 2006. május 3.
Módosítás: 2006. május 26.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Öt kategóriában pályázhatnak magyar kis- és középvállalkozások az Európai Vállalkozás Díjra. A legsikeresebb jelentkezők uniós szintű bemutatkozási lehetőséghez juthatnak.
Az idén első alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozás Díj célja a kis- és középvállalkozások fejlesztése, a számukra kedvező üzleti környezet megteremtése - mondta Gilyán György, a gazdasági tárca közigazgatási államtitkára kedden.
A kezdeményezés célja a helyi és a regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, megismertetése, a tapasztalatok, a munkamódszer átadása és a helyi hatóságok, vállalkozásfejlesztési szervezetek ösztönzése a máshol már bizonyított programok átvételére.
Öt kategóriában osztanak díjakat
Az államtitkár elmondta: az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága hirdette meg a díjat, amelyet minden év decemberében öt kategóriában oszt ki, továbbá a legjobb programnak a zsűri nagydíját ítéli oda.
Gilyán György ismertette: a kétszintes pályázat első, nemzeti szintű fordulójára május végéig lehet jelentkezni a helyi és a regionális hatóságok által működtetett kis- és középvállalkozás-fejlesztési programokkal öt kategóriában. Az európai döntőbe a pályázatok elbírálása után két különböző kategória díjazottját nevezi a magyarországi zsűri szeptember 15-ig.
PPP-konstrukciókkal is lehet pályázni
Elmondta, hogy a pályázatokat a "vállalkozói úttörő szellem", a "vállalkozás támogatása", a "bürokrácia visszaszorítása", a "befektetés az emberbe" és a "felelős vállalkozás" kategóriákban várják a programokat működtető települési, kistérségi, megyei, illetve regionális hatóságoktól vagy a lebonyolítást végző szervezetektől. Pályázni lehet különböző együttműködésekkel, PPP-konstrukciókkal is, amelyek a közszféra és vállalkozások, vállalkozói szervezetek, illetve civil szervezetek között jöttek létre.
A díjjal pénzjutalom nem jár. Hozzátette: a magyarországi helyezettek számára különböző bemutatkozási lehetőségeket biztosít a tárca, a két továbbjutó díjazott pedig a versenyen való részvétellel lehetőséget kap programjának európai szintű megismerésére, elismerésére.
Ugrás vissza Ugrás vissza...