Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Négy év alatt 800 milliárddal csökkenhet az adminisztrációs költség

Cikk:

A kormány 4 év alatt összesen 800 milliárd forinttal, jövőre 80-100 milliárddal csökkenti a vállalkozások adminisztrációra fordított kiadásait, amely ma még évi 2.800 milliárd forintot tesz ki - mondta Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára egy konferencián kedden.

Az adminisztráció az adók számával csökkenthető, az 58 adót az új kormány 48-ra mérsékelte, de az a célja, hogy 10-20 adónál több ne legyen Magyarországon – mondta az államtitkár. Az Új Széchenyi Tervet uniós pénzből valósítja meg a kormány, 2013-ig még 1.800 milliárd forint szabad forrás áll a rendelkezésére. Ennek a fele fordítható közvetlenül gazdaságfejlesztésre - ismertette.

A 2011 januárjától induló új pályázatok lényege az lesz, hogy nem a vállalkozókat alakítja a támogatást igénylő pályázatokhoz, hanem éppen fordítva. Cséfalvay Zoltán szerint az eddigi gyakorlatban ugyanis rosszul szocializálódtak a vállalkozók. Az volt a kérdésük, hogy mire pályázzanak, holott a valós probléma az, hogy egy jó ötletet miként lehet finanszírozni. A pályázatírók problémája lesz jövőre, hogy miként rakják össze a vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes hitelből, illetve tőketámogatásból a jó ötlet finanszírozását - hangsúlyozta.

Az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési programjában 4 pályázatcsoport lesz, legfeljebb 15 konkrét pályázattal. A program része lesz a versenyképességi szerződés is. Ebben az önkormányzat és az állam abban állapodik meg, hogy meghatározott idő alatt hány új munkahely keletkezik a településen. A vállalkozásfejlesztési program 4 év alatt 150 ezer munkahelyet teremt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...