Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták az idei Év Vállalkozója Díjakat

Létrehozva: 2005. december 8.
Módosítás: 2005. december 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ötvenhárom vállalkozónak adták át 2005-ben az Év Vállalkozója Díjat csütörtökön. A rendezvényen a kormányfő is részt vett, aki a Széchenyi-kártya kapcsán elmondta, hogy ezermilliárd forint kerül a magyar gazdaságba tőke- és hitelpótlásként.

Átadták az idei Év Vállalkozója Díj elismeréseket csütörtökön a vállalkozók napja alkalmából. A rendezvényt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) hetedik alkalomból rendezi meg, a szervezethez negyvennégyezer vállalkozás tartozik.
A VOSZ információkat, tudásbázist, nemzetközi kapcsolatokat biztosít a tagok számára, a pénzügyi feltételek javításával segíti a vállalkozókat, valamint aktívan részt vett a Nemzeti fejlesztési terv véleményezésében.
A vállalkozók kiszámíthatóságot szeretnének
Nagy előrelépés, hogy idén nyolc megyében adták át a Prima Primissima díjakat - fűzte hozzá Lepsényi István , a VOSZ elnöke.
A vállalkozók terhei a felére fognak csökkenni - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az iparűzési adó eltörlésére utalva. Hozzátette: ezzel a lépéssel az adókiszabás rendszere is megváltozik. Mint mondta, az ötéves adóreform, a hároméves megállapodás a minimálbérről és a 2015-ig szóló szakképzés átalakításának programja is a vállalkozók biztonságát szolgálja. Lehet tudni azt is, hogy merre halad a cégjogrendszer: például 2007 októberétől bevezetik az egyablakos ügyintézést.
Nő a Széchenyi-kártya kerete
Ezermilliárd forint kerül a magyar gazdaságba tőke- és hitelpótlásként - mondta a kormányfő a Széchenyi-kártya kapcsán.
Az ötvenhárom díj mellett a Magyar Köztárasság Ezüst Érdemkeresztjét is átvehették ketten. A kitüntetésben részesült Zehwitz Sándor és Lits József .
Ugrás vissza Ugrás vissza...