Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Indul a Válságkalauz

Létrehozva: 2009. március 9.
Módosítás: 2009. március 9.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Négy témakört - munka, vállalkozások, tudatos vásárlás, családi költségvetés - dolgoz fel a Válságkalauz című kiadványsorozat, amelynek terjesztését március 9-én kezdi meg a kormány. A kiadványt a közbeszerzésen nyertes Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó gyártja 916 ezer példányban, példányonként 20 forintért - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.  

A kormány március 9-től közel egymillió példányban Válságkalauz című ingyenes kiadványsorozat terjesztését kezdi meg - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő hétfőn. A hetente megjelenő füzetek négy témakört dolgoznak fel, a munka, a vállalkozások, a tudatos vásárlás és a családi költségvetés kérdéskörét; ez utóbbi alapvetően a hitelekkel és a megtakarításokkal foglalkozik. A kiadványok áttekinthető módon, érthető, egyszerű nyelvezetet használva ismertetik az igénybe vehető támogatásokat, e mellett tanácsokat adnak a nehéz helyzetben lévőknek, illetve megoldási javaslatokat tesznek a válság hatásainak mérséklésére. Az ingyenes kiadványokhoz többek között a frekventált hivatalokban, az APEH ügyfélszolgálati irodáiban, a postákon vagy a lottózókban lehet hozzájutni.

Az elsőként megjelenő, a munka témakörrel foglalkozó füzet a foglalkoztatási szolgálatoknál is hozzáférhető lesz, ebből a kiadványból többek között meg lehet majd tudni, hogy milyen támogatások állnak az álláskeresők rendelkezésére, milyen lehetőségek vannak a csökkentett munkaidőben való foglalkoztatásra, és lesznek benne információk a START programokról, valamint a közfoglalkoztatásról is.

A kiadványt a közbeszerzésen nyertes Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. gyártja - mondta Budai Bernadett. Az első rész nyomdai költsége bruttó 18,8 millió forint, ami 916 ezer példány előállítását teszi lehetővé, így egy füzet előállítása 20 forintba kerül. A szóvivő kiemelte, hogy a kiadvány hivatalokba való eljuttatásának nincs külön költsége, ahogyan tartalma összeállításának sem, mert abban kormányzati szakemberek működtek közre.

Budai Bernadett emlékeztetett: a kormány közel egy hónapja indította el a kormányszóvivő.hu honlap folyamatosan frissülő www.valsagkalauz.hu aloldalát, amelyet februárban mintegy 66 ezren, márciusban már eddig csaknem 23 ezren kerestek fel. E honlapon is hozzáférhető a Válságkalauz kiadvány, de a 189-es telefonszámon is lehet a témákról érdeklődni.

Ugrás vissza Ugrás vissza...