Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Október végéig több mint 29 ezren végtörlesztettek

Cikk:

Október végéig 29 ezer 427 devizaalapú kölcsönt végtörlesztettek az ügyfelek a kedvezményes árfolyamon számolva 130,6 milliárd, az aktuális árfolyamon számolva 174,77 milliárd forint értékben, így a pénzügyi intézmények vesztesége 44 milliárd forintra emelkedett - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) legfrissebb statisztikájából.

A PSZÁF honlapján közölt összesítés alapján a végtörlesztést vállalók leginkább saját forrásból számolják fel devizahiteleiket: a kedvezményes végtörlesztésre ugyanis csak 485 forinthitel szerződést nyújtottak a pénzügyi intézmények, 2,27 milliárd forint értékben. A PSZÁF október végi statisztikái szerint a svájci frank alapú, végtörlesztett devizakölcsönök száma 28 ezer 676 volt, a japán jen alapúaké 448, míg az euróalapú 303 darab. Végtörlesztési árfolyamon számolva a svájci frank alapú végtörlesztett kölcsönök meghaladták a 126 milliárd forintot. A legtöbben, 28.345-en részvénytársasági hitelintézetnél törlesztettek.

A forinthitelből végtörlesztők jelentős többsége a saját pénzügyi intézményétől igényelt forinthitelt, 485-ből 347-en. Míg azonban a részvénytársasági hitelintézeteknél a 417-ből 329 eredetileg is az adott intézmény adósa volt, a szövetkezeti hitelintézeteknél igényelt 64 forinthitelből 46 esetben a devizahitelt más pénzintézettől kapta az adós. Az igényelt forinthitel összege a részvénytársasági hitelintézeteknél 1,881 milliárd forintot tett ki, a szövetkezeti hitelintézeteknél pedig 379 millió forintot ért el október végéig.

Ugrás vissza Ugrás vissza...